Ayla vant i Mid-Ohio

a_aagren_14_juli
Ayla Ågren gikk helt til topps i lørdagens løp i den amerikanske F1600 Championship-serien i Mid-Ohio.

Ayla startet fra andre startspor men tok raskt ledelsen i løpet. Ayla lå i tet foran 30 mannlige konkurrenter i 16 av de 18 rundene. Dette var Aylas første seier i formelbil, og den kom etter at hun var kun 4/100 sekund fra seier i forrige løp i serien.

20-åringen fra Slemmestad vant lørdag racet på Mid – Ohio Sports Car Course.  Hun ledet i 16 av 18 runder. Bare for å understreke det hun har prestert: Det er ingen andre kvinner i denne klassen. Hun parkerte dem alle.

-Jeg gjorde to bra treninger fredag, der jeg var best i begge, sier 20-åringen. Hun var rimelig nok høyt oppe etter det som skjedde. Seier var ett av målene denne sesongen. Det er tredje året hun er racerfører i USA.

Hun startet som nummer to ut fra start, i ytterspor. Etter to runder var hun først i feltet.

Deretter fikk hun ekstra fart på bilen. På det meste var ledelsen på 1, 2 sek.

– Det har hvert hardt arbeid på alle plan for å ha kommet til denne seieren I dag, sier Ågren. Den satt langt inne. Ekstra gøy var det at teamet dekket alle de 4 første plasseringene dette løpet.

Så nær hele tiden

Tidligere i sesongen var hun 0, 042 sekunder unna sin første seier.  Jenta som startet med gokart som syvåring visste at hun hadde det inne.

Slemmestadjenta, som er en del av Norges Bilsportforbunds “Junior Team Norway”, har omtrent vært på pallen i alle løp i USA denne sesongen

Nå har hun bevist at hun holder mål, uansett kjønn.

Søndagens tidskvalifisering endte som lørdagen med en andre plass. Det var tett om plassene hvor top 5 var innenfor 4 tiendeler av ett sekund.

–      Jeg viste at det var om å være jevn tidsmessig og smart I forbikjøringene dette løpet, hvor det er sjeldent man klarer å rykke I fra denne flokken.

Søndagens løp var mye tettere med mange forbikjøringer for Ågren.

–      Jeg datt ned til en 5. plass, men viste at det var mange muligheter igjen, hvor det er mye som kunne skje de siste fem rundene. I løpet av de rundene var jeg oppe på en andreplass, nede på femteplassen, pluss en lufte tur på to hjul.

Ågren endte opp på en tredje plass I dette løpet, så det er tydelig at det var mye som skjedde de siste rundene.

– Veldig fornøyd med denne helgen. En førsteplass og en tredjeplass er veldig gode poeng mesterskapsmessig. Jeg leder nå mesterskapet, men det er veldig tett så vi må jobbe hardt videre til neste løp som går første helgen I august i Pittsburgh på den amerikanske østkysten.