Bråthen fornøyd

A_Bråthen_15_BEL
Anders Bråthen endte på en andreplass i TouringCar i første EM-runde i rallycross i Belgia, og var meget godt fornøyd med resultatet.

Anders hadde god følelse og startet treningen med å sette beste tid i begge trenings rundene i sin klassen.

I første omgang skulle det ikke gå Anders sin vei, det ble trangt inn i første sving og endte med en påkjørsel som gjordet at Anders stod igjen, og ikke fikk fullført 1.omgang og endte dermed med 0 poeng.

Bilen fikk en del skader etter 1.omgang som gjordet at tiden ble liten for å få bilen helt topp til omgang 2. Med minst mulig margin rakk Anders til start og ble sendt frem til å varme dekk, teamet skulle dra etter hjulene med moment men ble nektet å utføre den jobben siden han var under starters kommando selv om det var minst 3-4 minutter til starten gikk, men dessverre slik er regelverket.

Anders tok starten og ledet med god margin. Han var på vei til å sette en klar beste tid da den ene fremdemperen først kollapset og i tillegg så mistet han det ene bakhjulet 2 svinger fra mål. Til tross for dette, klarte han likevel å komme inn til en 4 tid i omgang 2.

1. Heat: Bilen ble i orden tidsnok til å kjøre 3 omgang. Den ble løpet kjørt på vått føre, siden det begynte å regne i Belgia. Anders hadde 4 spor og kom ut som nr. 3 i starten, han gikk tidlig inn i jokeren og hadde klart størst tempo. Han klatret først opp til andre, og på siste runden tok han over ledelsen i heatet. Dette ga han en meget sterk bestetid.

Dag 1 var over og til tross for 4. og 1. tid var han likevel nummer 17 og langt unna en semifinaleplass, etter ett første heat der et gikk galt. Teamet tok sine beregninger, og så likevel muligheten til å komme til semifinalen. Anders var helt avhengig av nok en sterk tid i søndagens 4 omgang.

Heat 4: Sol og varmen var kommet til Belgia, Anders hadde beste start spor. Anders tok en knall start, han var over en billengde foran inn i første sving. Han ledet fra start til mål og kom inn til nok en bestetid, med nesten 1 sekunds margin. Semifinalen var da et faktum med en 7. plass etter innledende omganger.

Semifinalen vant Anders ute som nummer tre fra start, men med høyere tempo i sporet og et smart valg av jokerrunden så stakk han av med seieren. Anders var da klar for andre startspor i finalen.

Anders kjørte raskt og meget kontrollert og lå an til å vinne finalen da en liten førerfeil i jokersporet gjorde at han stoppet helt opp. Seieren glapp der, men Anders kjørte inn til en knallsterk 2.plass.

Fredrik Magnussen var føreren som knep seieren, altså kom 2 førere fra NMK Hønefoss øverst på pallen i første EM runde i Belgia. En meget sterk prestasjon av førerne fra Ringerike.

Anders ligger nå som nr.3 etter første runde bare 5 poeng bak ledende Tånevik.

Nå er bilen servet og teamet er på vei over til legendariske Lydden Hill i England for runde nummer 2 førstkommende helg.