Fortsatt spenning i NM i Rallycross

Vinner klasse 1
30.-31. august gikk den fjerde runden av NM i rallycross på Vinjarmoen, NMK Fluberg.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm har Trond Marthinsen, NMK Larvik, vært ganske suveren lenge og ledet også denne gangen A-finalen da han plutselig mistet all styring og kjørte av banen. Dermed var det duket for Asgeir Taraldsen, NMK Melhus og en etterlengtet seier i klassen etter at han totalvraket bilen på Konsmo i Juni. Han vant foran Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport og Preben Myklebust, NMK Egersund. Ingenting er avgjort i klassen før siste runden på Gardermoen, det er fortsatt mulighet for mange poeng før medaljene er delt ut.

I klasse 1600-2000 ccm er det også jevnt. Denne gangen var det Rudi Andres Rosseland, NMK Bergen som var raskest, foran Stein Svardal, NMK Konsmo og Jonas Dalset Jacobsen, NMK Hålogaland. Det er flere som skal kjempe om de siste NM poengene og medaljene på det siste løpet. Roy Vidar Skomedal som lå på andre plass i mesterskapet endte på 9. plass denne gangen.

Vinner klasse 2

I klassen for biler over 2000 ccm er det Stian Haugan fra KNA Telemark som topper mesterskapet, men dette løpet endte han på fjerde plass og det tetter seg til bak han. Fordelen for Haugan er at Hans-Jøran Østereng, NMK Trøgstad som ligger nærmest i mesterskapet ble nummer seks. Denne gangen var det Øyvind Myhren fra NAF Motorsport Gjøvik som var raskest på banen. Han vant foran Ola Frøshaug, NMK Trøgstad som dermed knappet inn noen poeng på andreplassen totalt fra sin tredjeplass. Nummer tre på løpet ble Terje Morstad, NMK Gardermoen.

Vinner klasse 3

I Rallycross Nasjonal inntil 2400 ccm styrket Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad sin ledelse i Norgescupen ved å vinne løpet for Atle Aamodt, NMK Trøgstad og Tom Engh, NAF Motorsport Gjøvik.

Rallycross Junior cupen ble vunnet av Ole Markus H. Jørgen, NMK Gardmoen foran Marius Bermingrud, KNA Eiker og Heine Rudi, NMK Nore og Uvdal.

Alle resultater fra løpet finnes her.

NM stillingen hittil kan leses her (oppdateres)

Siste NM / NC runde: NMK Gardermoen, Gardermoen Motorpark, 13.-14. september 2014