God norsk dag i Barcelona

P_Solberg_15_ESP
Det ble mye norsk suksess under helgens E- og VM-runde i rallycross i Barcelona. Petter Solberg, Ole Christian Veiby og Thomas Bryntesson sørget for tre norske seire.

Petter Solberg hadde det litt tungt innledningsvis på formel 1-banen ved Barcelona. Men da det kom til finalen hadde han et perfekt løp, og vant foran Johan Kristoffersson og Tommy Hansen. Petter styrket dermed sin VM-ledelse og er nå 35 poeng foran Timmy Hansen.
Andreas Bakkerud kom ikke til finale i Barcelona, og ligegr på på 5. plass sammenlagt når tre runder gjenstår.

I EM Supercar var Tommy Rustad suveren i sin VW Polo under hele løpet. Han var best etter de fire innledende omgangene, vant sin semifinale og kjørte også først over mål i finalen. Men han ble senere utelukket fra finale ettersom han hadde kommet borti knappen til bilens launch-control. Det er ikke tillatt annet enn i starten.
Dermed gikk seieren til Ole-Christian Veiby, mens Alexander Hvaal tok en gledelig andreplass. Tommy Rustad leder sammenlagt fortsatt når kun en runde gjenstår.
I RX Lites ble det ny seier til «Bilsporttalentet 2014», Thomas Bryntesson. Joachim Hvaal endete på 5. plass og Simon Wågø Syversen på 6. plass. Bryntesson ligger på 3. plass sammenlagt, mens Hvaal er på 5. plass.