Solid start på sesongen for Ayla

ayla atlanta
Ayla Ågren innledet sesongen med første løp i F1600 Championship Serien i helgen på den prestisjefylte banen Road Atlanta. Serien skal gå over 7 helger, 2 løp hver helg over hele Nord-Amerika.

Helgen startet torsdagen og fredagen med treningspass. Ayla viste at farten var inne og at vinterens testing hadde gitt gode resultater. Lørdagen startet med tidskvalifisering, hvor Ayla endte opp 0,016 tiendeler bak raskeste runde tid. Hun startet dermed i første rekke, i andre startspor. Etter en hard fight blant topp 5, endte løpet under gulflagg (bilene kjører sakt rundt banen), etter en insidens på banen. Hvor av sikkerhets grunder velger løpsledelsen å ende løpet tidligere. Ayla endte da opp på en 4 de plass.

-Så klart er det ikke gøy å dette ned fra hvor jeg startet, men jeg er veldig fornøyd løpsmessig og hvor jeg plasserte meg under løpet. Dessverre var det en insidens på banen som gjorde at vi måtte ende løpet under gulflagg, men det er en del av racing, og vi fortsetter og pushe videre mot morgendagens løp, sa Ayla.

På søndagens kvalifisering var det lite banetid å få, etter flere avbrytelser med insidenser på banen, og kun 4 frie runder endte Ayla opp på en 8.plass.

– Dette var ikke kvalifiseringen vi håpet på, men vi lærer hver gang. Vi vet at farten er der, og at det er muligheter i løpet til å kjøre forbi og komme seg oppover, sa en litt skuffet Ayla.

Slemmestad-jenta start da i 4de rekke, 8 ende startspor. Dette løpet var 16 runder med nære forbikjøringer, drafting (ligger i dragsuget bak bilen foran på slettene) og intens konkurranse. Etter en kombinasjon av smarte valg og kontrollert aggresjon endte Ayla opp på en veldig konkurransedyktig 3de plass.

-Dette var et veldig positivt løp for oss, og vi viser igjen at farten er inne. Nå må vi bare få til bedre kvalifiseringer så vi starter lengre frem neste løp. Etter helgen ligger jeg på en delt andre plass i mesterskapet. Synes vi har hatt en solid start på sesongen og vi har ting vi kan jobbe videre med mot neste løp som er i mai på Watkins Glen banen, sier en smilende Ayla.