Uheldig sesongstart for Henrik

H_Furuseth_14_apr
Junior Team Norway-føreren Henrik Furuseth sesongdebuterte denne uken i den amerikanske formelbilserien USF2000 Championship i gatene i byen St. Petersburg, Florida. De to første rundene i årets mesterskap kjørtes sammen med IndyCar Series og hadde over 100.000 tilskuere til stede under helgen.

Løpshelgen startet veldig bra fredag morgen med raskeste rundetid med god margin av samtlige førere på den første treningsomgangen. Henrik følte seg bra med nytt team for sesongen; Jay Motorsports.

-De er veldig bra å jobbe med, og utrolig dyktige. Vi hadde god fremgang under alle treningsomgangene med kjøring og oppsett på bil, kommenterer Henrik.

Under tidskvalifiseringen bommet de litt på oppsettet på bilen, men han kvalifiserte uansett på 5.

plass kun et par tideler bak lederen, som ga han 5. startspor for det første løpet. Det første løpet ble utsatt på grunn av uvær og tornadovarsel. Etter et par timer var uværet over og løpet ble igangsatt. Med fortsatt regnvær og våt bane ble løpet kjørt på regndekk på bilen. Regn på en gatebane er veldig krevende i og med at banen er trang med alle betongveggene, og spesielt på grunn av all malingen i banen fra gatene.

Henrik oppsummerer:

-I starten av løpet var jeg uheldig og hadde en snurr. Jeg kjørte over en malingsstripe ut av en sving og hadde litt mye gass som gjorde at bakhjulene spant og bilen snurret rundt. Jeg falt dermed tilbake til siste plass og hadde en stor jobb foran meg med å kjøre meg oppover. Det gikk bra resten av løpet og jeg kjørte meg helt opp til en 8. plass i mål. Det var et bra comeback etter en unødvendig feil i begynnelsen av løpet.

-Jeg startet igjen på 5. plass i det andre løpet dagen etter. Denne dagen var solfylt og forholdene på banen var bra. Jeg hadde en bra start og holdt meg på samme plassering gjennom første sving. Dessverre ble jeg kjørt rett på av en annen fører senere samme runde – noe som endte løpet mitt tidlig. Jeg og 7 andre biler var involvert i krasjen og dessverre var ikke bilen min kjørbar etter dette. Dette var veldig skuffende da teamet og jeg var overbevist om at vi hadde farten til å kjempe om en seier.

Neste løp er på Barber Motorsports Park, Alabama helgen den 25-26 april. De kjører også her i samme arrangement som IndyCar.