Pallplass for Krogstad

I sesongens femte og siste løp, sikret Henrik Krogstad seg tredjeplassen sammenlagt i klassen Supercar Lites den internasjonale serien RallyX Nordic!
Målet for sesongen var å stå øverst på pallen med førsteplassen i hånden, men slik gikk det ikke i år dessverre. Med en sesong med mye opp og nedturer.

Henrik starter dagen med punktering på første trening, men med nytt dekk og litt tips fra spotter, så klokker han inn bestetid på andre trening.

I første kvalifisering får Henrik problem med feste på starten og går inn i første sving som tredjemann, tar jokeren på første runde og starter oppkjøringen. Her blir han stangende i trafikk og kommer til mål som andremann, limt på fangeren til bilen foran.
Tiden holder her til femtetid.

I andre kvalifisering sliter Henrik fortsatt med feste ut fra start og entrer første sving som nummer fem, men herfra og ut går det unna. Henrik tar alternativsporet tidlig og starter jakten, på to runder passerer han tre andre førere og går i mål som andremann.

I tredje kvalifisering går starten litt bedre, Henrik går inn i første sving rett bak mesterskapslederen Simon Olofsson. Herfra og ut henger han på Olofsson og passerer han på siste runden, men med litt forvirring i teamet angående antall runder kjørt, misser Henrik alternativsporet. Teamsjef og spotter trodde det gjensto en runde til, og sendte derfor ikke Henrik inn i «jokeren».
Dette gir en tidsstraff som resulterte i en tiendeplass sammenlagt i kvalifiseringen.

Fra femte til første i semi-finalen.

I semi-finalen sitter starten som et skudd, Henrik skyter fart fra femtespor og går inn i første sving som nr 2, herfra henger han seg på bilen foran og tar alternativsporet med god margin ned til nestemann.
Med godt driv prøver Henrik å passere bilen foran på siste runde, men får beskjed fra spotter om å slakke av og la føreren foran få gå i mål først, da han har glemt å kjøre alternativsporet.
Dette flytter Henrik opp på førsteplass og startspor i første rekke i finalen.

Svartflagg, igjen!

I finalen står Henrik side om side med teamkamerat Sondre Evjen, i første rekke. De går ut fra start nesten identisk, men bakfra kommer det to til i høy fart. Ut fra første sving går de ut på langsiden med fire biler i bredden! På slutten blir Henrik dyttet ut i løsgrusen og får nesten en snurring.

Med god fart gjør han fra seg alternativsporet tidlig og starter innhentingen, på siste runde tar Henrik en luke på innsiden av en konkurrent og går i mål som andremann.
Dessverre så synes ikke juryen noe om denne forbikjøringen og velger derfor å svartflagge (diskvalifisere) Henrik, igjen!

Med dette, ender Henrik på en sjetteplass på dette løpet, men samler nok poeng til å sikre seg sammenlagt pallplassering, denne gang en tredjeplass.

«Nå er all fokus på neste sesong!»

«Endelig fikk jeg kjøre løp på en bane jeg har testet før! Dette føler jeg viste igjen på rundetidene og generelt farten utover dagen. Dessverre slet jeg litt med å finne feste ut fra start og fikk ikke til startene jeg ønsket. Svartflagget her synes jeg er litt i strengeste laget, men det er veldig lite å gjøre med nå.»

«Som jeg har sagt helt fra starten, målet har vært førsteplass sammenlagt, og pallen på hvert løp, men
jeg må bare se meg fornøyd med sesongens utfall. En sesong med mye opp og nedturer, to pallplasseringer og to svartflagg på fem løp, men fortsatt tredjeplass sammenlagt.
Fremover nå blir all fokus på neste sesong, hvor vi tenker å ta satsingen videre til serien RX2.
Dette er samme klasse, men en full internasjonal serie med løp over hele verden, en støtteklasse til VM, hvor blandt andre Petter Solberg og Andreas Bakkerud konkurrerer. Så lenge vi får økonomien til å gå opp, blir dette neste års satsing.»

FOTO: Mads Høiland (MEH Photo)