Espen Isaksætre Norgesmester

5. NM runde ble arrangert av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 2.-3. september. Det ble en spennende runde og det er duket for mye action i de fleste klassene på siste NM runde i kampen om medaljene. En NM-runde skal strykes i mesterskapet og kampen om medaljene er ikke avgjort.

Men i 1600 klassen avgjorde Espen Isaksætre fra arrangørklubben mesterskapet. Han ledet mesterskapet før denne runden og han viste fra første stund at han gjerne ville avgjøre dette på hjemmebane. Han var best etter innledende omganger og vant løpet foran Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) og Ada Marie Hvaal (NMK Larvik). Bare i 3. omgang ble Isaksætre slått. Her var det Taraldsen som kjørte inn til bestetid og verdifulle NM poeng i sin kamp med Marius Bermingrud (KNA Eiker) om de andre medaljene. Bermingrud ble nummer 4 i løpet og ingenting er avgjort mellom disse to avhengig av hvor mange poeng de får på den siste runden på Grenland og hvilken runde de kan stryke.

Og nettopp dette kan bli veldig avgjørende i den største klassen, klassen for biler over 2400 ccm. Her var det veldig jevnt mellom Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland), Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) og Kim Åvar Meland (NMK Konsmo) før denne runden. Og for Østreng sin del blir det helgens runde han må stryke. Han fikk nemlig ødelagt motor i andre omgang og måtte reise hjem fra helgens løp med 0 poeng. Dalseth Jacobsen styrket sin ledelse i mesterskapet ved å kjøre inn til seier. Han vant foran Bjørn Terje Heggeli (NMK Alta) som da nå gikk opp til 3. plass i NM. Men stryker man ett løp innehar Østreng 3. plassen. Terje Morstad (NMK Gardermoen) ble nummer 3 og gledet seg stort over årets første pallplass. Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo ble nummer 4 i løpet og er nummer 2 i mesterskapet. Det ligger an til en veldig spennende avslutning i denne klassen.

Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport var ganske suveren på hjemmebane og vant 3 av de innledende omgangene og A-finalen til slutt. Fredrik Magnussen (NMK Hønefoss) var nummer to etter innledende og kom også ut som nummer to i finalen. Men en punktering ødela for en mulig pallplass og han endre til slutt på 4. plass. Erik Svartås (KNA Varna) ble nummer to og Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger kjørte inn til 3. plass. Daniel Holten (NMK Vikedal) ledet NM før dette løpet og siden han ble nummer fem tok Gundersen over ledelsen. Også her er det veldig jevnt og både Gundersen, Holten og Svartås kjemper om de tre medaljene.

Flest deltagere var det igjen i 2400 klassen og her styrket Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo sitt kandidatur til gullmedaljen, men det var Robin Slåttekjær (NMK Grenland) som var best hele helgen og tok et stort steg nærmere de to foran i NM sammendraget. En glad gutt på Finnskogen var nok Aleksander Bredesen fra arrangørklubben som kjørte inn til 2. plass på sin hjemmebane foran Tom Atle Sigfridstad (NMK Rendalen). Kenneth Hansen fra KNA Varna ble nummer seks og ligger som to i mesterskapet. Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport lå på delt andre plass på dette løpet, men uten poeng denne runden falt han ned til 4. plass. Forhåpentligvis kan han stryke dette løpet etter Grenland og bli med i kampen om medaljene.

Mattias Kleven Hamre fortsatte der han slapp på Melhus i Rallycross Jr. Cup og vant nok en gang. Denne gangen var det Helene Hvaal som kjørte inn til 2. plass og Per Magne Svardal til 3. plass. Guro Majormoen fikk det litt tøft i finalen og endte på 6. plass og hun falt dermed en plass ned i cupen. Svardal leder foran Hamre og det er veldig jevnt i toppen i klassen. Også Steffen Hansen (NMK Gardermoen) kan kjøre inn til medalje på Grenland.

Resultater fra løpet her

NM resultater her

Neste runde arrangeres på Grenland Motorsportsenter av NMK Grenland 23. september.