NM-runde på Finnskogbanen

Årets femte NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Finnskogbanen i Åsnes i Hedmark. Rundt 110 deltagere stiller i løpet som arrangeres av KNA Solør Motorsport.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Finnskogbanen til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, har tittelforsvarer Espen Isaksætre fra arrangørklubben KNA Solør Motorsport ledet helt fra første runde i år. Med sin Citroën Saxo har han kjørt inn 143 poeng. I tillegg til fjorårets NM-tittel har Isaksætre også NM-sølv fra 2015 i denne klassen.

Fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, ligger på en andreplass med sin Citroën Saxo med 119 poeng. På en tredjeplass følger unge Marius Bermingrud fra KNA Eiker. Han har vunnet en av rundene med sin Citroën Saxo, og har totalt 113 poeng.

Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som ligger på en 6. plass så langt i mesterskapet med sin VW Polo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Daniel Holten fra NMK Vikedal som topper med 127 poeng. Holten kjører en Ford Fiesta, og tok NM-sølvet i denne klassen i fjor.
På andreplass følger fjorårets Europamester, Ben-Philip Gundersen fra helgens arrangørklubb, KNA Solør Motorsport. Med sin Ford Fiesta har han 117 poeng.
På tredjeplass følger fjorårets mester i klassen, Erik Svartås fra KNA Varna. Med sin Mazda RX7 ligger han sju poeng bak Gundersen.

I klassen til og med 2400 ccm er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som har ledelsen med sin BMW M3. Fredrik endte på en 4. plass i fjorårets mesterskap, men i år har han hatt stor suksess og har kjørt inn 118 poeng så langt.

På en andreplass følger Kenneth Hansen fra KNA Varna og Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport. Hansen kjører en Volvo S40, mens Haugom kjører Volvo 242. Her ligger det altså an til en spennende kamp i dette som er årets nest siste NM-runde.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det svært jevnt i kampen om edelt metall. Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland leder med sin BMW. Han har kjørt inn 113 poeng.

Han er kun tre poeng foran tittelforsvarer Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Østreng har kapret 110 poeng i sin BMW.

På en tredjeplass følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i sin BMW M3 med 102 poeng.
I tillegg til NM-klassene kjøres femte runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Bollandsmoen Motorbane.

Her er det Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i VW Golf som leder med 117 poeng. På en delt andreplass ligger Guro Majormoen fra NMK Kongsberg og Mathias Kleven Hamre fra NMK Grenalnd. Begge kjører Peugeot 206 og begge har 111 poeng.

Det er med andre ord er det svært jevnt og spennende blant de yngste førerne foran denne femte og nest siste runden.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger lørdag, samt en en innledende omgang samt finaler på søndag.

 

Poengstillingen i NM og juniorcup finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://kna.no/solor/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2017_nett.pdf


Terminlisten NM Rallycross 2017

6.-7. mai                   NMK Gardermoen

3.-4. juni                    NMK Vikedal

24.-25. juni               NMK Fluberg

19.-20. august          NMK Melhus

2.-3. september        KNA Solør Motorsport

23.-24. september   NMK Grenland

Arrangør:
KNA Solør Motorsport

Finnskogbanen:
Banen er 833 meter lang. 60 % asfalt og 40 % grus.
           

Beliggenhet:

Finnskogbanen ligger i Åsnes. Kjør til Flisa som ligger langs riksvei 20 mellom

Kongsvinger og Elverum. Ta RV206 mot Åsnes/Finnskog i retning mot Sverige.

Banen ligger 25 km fra Flisa.