Bilsport Online Racing-Cup

Simulatorracing har blitt stadig mer populært de siste årene – både som trening for aktive bilsportutøvere, underholdning og som en helt egen konkurranseform med egne miljøer. Norges Bilsportforbund lanserer derfor i høst en egen konkurranse for unge simulatorførere hvor de har muligheten til å vinne en tur til Italia sammen med samarbeidspartner Shortcar AS i begynnelsen av 2017. Vinneren vil også få med seg racerfører Tommy Østgaard som trener på testen. Østgaard har erfaring fra både norsk og internasjonal bilsport, og ikke minst profesjonell simulatorkjøring.

Bilsport Online Racing-Cup er en konkurranse hvor du kan delta fra fylte 14 år til og med året de fyller 18 år. Det er også en forutsetning at deltagerne ikke innehar lisens fra Norges Bilsportforbund (heretter NBF) ved påmelding.

MELD DEG PÅ HER

Konkurransen foregår i tidsrommet august til oktober, med innledende runder som strekker seg over de to siste to ukene i august. I denne perioden kan alle som vil melde seg på og kjøre så mye de vil. De raskeste førerne blir så plukket ut til en semifinale i september, og de åtte raskeste herfra går videre til en finale som vil finne sted på Oslo Motor Show i slutten av oktober. Finalen vil bli kommentert live av Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen, og den vil også bli sendt direkte på nett.

Hele konkurransen vil foregå gjennom simulatoren Live for Speed, og man vil konkurrere med en Formula BMW. Live for Speed kan kjøres på de fleste moderne PC-er, og tilbyr en gratis demo som man kan bruke i denne konkurransen. På denne måten har alle mellom 14 og 18 som vil anledning til å delta i konkurransen.

Det vil bli publisert jevnlige oppdateringer på både Facebook og Instagram slik at alle kan følge utviklingen i konkurransen – og se hvordan både de og andre venner ligger an med tanke på å nå finalen på Oslo Motor Show i oktober.

 
WordPress theme by Fredrik Sørlie