Østberg fullførte problematisk rally

Mads Østberg måtte bryte Wales Rally midtveis på lørdag, men han fikk bilen i gang igjen til de avsluttende fem fartsetappene i dag. Han og kartleser Emil Axelsson kunne dermed fullføre årets siste løp med sin Ford Fiesta WRC, men langt nede på resultatlistene. VM-runden i Wales ble på mange måter også et av de vanskeligste i 2018 for Mads som har slitt hele veien med elektronikkproblemer i sin Ford Fiesta WRC.

-Det blir nesten litt komisk å avslutte sesongen på 39. plass, men dette har vært en veldig frustrerende og vanskelig helg. Teamet jobbet mye med bilen i går etter at vi måtte bryte med elektronikkproblemer, men vi har ikke klart å knekke koden og også i dag har det vært ting som ikke har fungert. Det har egentlig bare handlet om å kjøre gjennom etappene og samle data for å finne ut av hva som er feil, sier Mads Østberg.

Foreløpig er ingenting klart når det gjelder 2018 for Mads, som i år har kjørt i delvis privat regi først med Jipocar-teamet og på slutten av sesongen sitt eget team, Adapta Motorsport.  En løsning med eget team kan bli aktuell også i 2018, alternativet er at Mads sitter i et mer «offisielt» sete.

Mads har brukt siste halvdel av sesongen til å evaluere kandidater til kartleserjobben på permanent basis i om det blir kjøring i Rally-VM I 2018. Torstein Eriksen, som leste notene i Finland og Spania, og Emil Axelsson, som har sittet i kartleserstolen i Wales, er de to mest aktuelle kandidatene han har å velge mellom før neste sesong starter med Rallye Monte Carlo i januar.

-Det har faktisk vært mye positivt i årets sesong, der jeg ved flere anledninger har kjempet helt i toppen, men det har vært vanskelig å sette sammen et komplett rally.  Spania ble et høydepunkt med ledelse første dag på grus og et godt resultat også etter to dager på asfalt. Jeg har hatt tempoet inne til å være med helt der oppe, spesielt på løst underlag, og den positive følelsen ønsker jeg å ta med meg videre, sier Mads.

Resultat Wales Rally GB:  1. Elfyn Evans (GB) Ford Fiesta WRC 2.57.00,6 2. Thierry Neuville (BEL) Hyundai i20 WRC +37,3 3. Sebastian Ogier (F) Ford Fiesta WRC +45,8 4. Andreas Mikkelsen (N) Hyundai i20 WRC +49,8 5. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris WRC +50,3 39. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +37.51,9