Petter duellerte med Loeb

Petter Solberg hadde en fantastisk duell med Sebastien Loeb under siste dag av helgens Wales Rally. Dessverre måtte Petter se seg slått med 0,9 sekund i kampen om andreplassen til slutt.

Petter startet siste dag av helgens VM-løp med en 6,4 sekunders ledelse til den franske Citroën-føreren. Petters Ford-kollega, Jari-Matti Latvala hadde ledelsen og beholdt den til mål. Loeb tok inn Petters forsprang og kjørte seg til en 2,9 sekunders ledelse i kampen om andreplassen. Men Petter slo tilbake og var 0,1 sekund foran Loeb før siste etappe. Der ble franskmannen for ster, og slo Petter med ett sekund, slik at differensen ble 0.9 sekund sammenlagt.

-Det var en enorm kamp, sier en entusiastisk Petter. Han legger ikke skjul på at han likte å kjempe med Loeb.
-Jeg gjorde en liten feil på sist etappe da jeg slo i en kant. Bortsett fra det gkk det bra selv om det ikke holdt i kampen med Sebastien.
-Jeg kunne nok ha satset noe hardere, men ville ikke ta for store sjanser. En dobbelt-seier for Ford her hadde vært fantastisk, sier Petter som ligger på 3. plass sammenlagt etter helgens løp.

p_solberg_wales.jpg
Mads Østberg imponerte også stort i Wales. Han holdt Mikko Hirvonen bak seg, og det står det stor respekt av. Til tross for problemer med motoren på rallyets siste dag, holdt Mads Østberg og Jonas Andersson, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, tritt med de beste i Wales Rally GB.
– Det var like før vi bestemte oss for å bryte, for ikke å ødelegge motoren for mye. Men 200 meter før etappen begynte bilen å gå igjen, ikke helt som den skulle, men bra nok til at vi kunne fortsette, sier Østberg.
På søndagens service ble mange deler byttet på Ford Fiesta WRC’en, men teamets teknikere klarte ikke finne grunnen til problemet og duoen måtte derfor kjøre med mindre motorkraft også resten av dagen.

– At vi klarer å kjøre like bra som de beste med mindre motorkraft er veldig bra. Ikke minst er det bra at jeg får bevist dette for teamene som nå skal hente neste års fabrikkførere, sier 24-åringen.
Lørdag vant Østberg og Andersson dagens første etappe, men også resten av helgen har det gått fort.
– Vi har måttet fighte hele helgen og har hengt med helt fra begynnelsen til slutten, og ingen har måtte bryte. At vi klart å bevise at vi henger så godt med, er jeg veldig fornøyd med, forteller han.

Neste runde i VM går i Frankrike den første helgen i oktober.

Resultater Wales Rally
1. J-M Latvala/M Anttila FIN Ford Fiesta RS 3t 3min 40.3sek
2. S Loeb/D Elena FRA Citroen DS3 +27,8sek
3. P Solberg/C Patterson NOR Ford Fiesta RS +28,7
4. M Østberg/J Andersson NOR Ford Fiesta RS +1min 10,6 sek
5. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Citroen DS3 +1.29,5
6. E Novikov/I Minor RUS Ford Fiesta RS +3.37,0
7. T Neuville/N Gilsoul BEL Citroen DS3 +4.11,9
8. M Wilson/S Martin GBR Ford Fiesta RS +6.00,4
9. M Prokop/Z Hr?za CZE Ford Fiesta RS +6.58,9
10 N Al Attiyah/G Bernacchini QAT Citroen DS3 +9.32,1
VM-stillingen førere
1. S Loeb 219
2. M Hirvonen 158
3. P Solberg 119
4. M Østberg 114
5. J-M Latvala 113
6. E Novikov 63

VM-stilling team
1. Citroen Total WRT 348
2. Ford WRT 237
3. M-Sport Ford WRT 123
4. Qatar WRT 63
5. Adapta WRT 61
6. Citroen Junior WRT 60