Ny seier for Mikkelsen i Subaru Cup

mikkelsen_floene_460.jpgAndreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene ble sterkest av deltagerne i Subaru Cup i lørdagens Numedalsrally. De kjørte også inn til en sterk 7. plass totalt i løpet og ligger på en andreplass i NM.

Med seier i Subaru Cup på lørdag, økte Mikkelsen sin sammenlagtledelse. Han er nå 11 poeng foran Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar som ble tredje beste poengplukker på lørdag. Etter vinterens tre løp har Mikkelsen to seire, og Svenkerud en, men Trond Lyseng fra NMK Hønefoss puster dem i nakken.

-Numedalsrally er et fantastisk løp, og det var morsomt å kjøre her også med Subaru Cup-bilen, sier Mikkelsen som totalvant løpet i fjor da han kjørte en WRC-bil.

-Det er et løp som inneholder det meste, og der det går nedover henger vi på med de aller raskeste med våre biler, men vi sliter litt mer der det er stigning og svingete.
På lørdag var Mikkelsen betenkt halvveis i løpet, da han fikk indikasjoner på at det var feil med hans bakre differensial.

-Det viste seg at det bare var en fillefeil, så vi fikk ordnet det enkelt. Men det var litt smånervøst en stund, sier Mikkelsen. I tillegg til seieren på lørdag, vant han også Sigdalsrally, mens han har 2. plass i cupen fra Rally Hadeland.

På lørdag var han 1 minutt og 10 sekunder foran Anders Kjær fra NMK Larvik. Kjær kunne dermed innkassere sine 20 første poeng i årets sesong. Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar ble tredjemann, 30 sekunder bak Kjær. Svenkerud var best av cup-førerne i Rally Hadeland, og med lørdagens tredjeplass styrket han sin andreplass sammenlagt.

Veteranen Trond Lyseng endte på 4. plass av cupførerne på lørdag, og han ligger på en 3. plass sammenlagt. KNA Varnas Kenneth Johnsrød kjørte inn til 5. plass, til tross for influensa og feber i kroppen.

Andreas Mikkelsen ligger også på en sterk 2. plass sammenlagt i NM for gruppe N etter lørdagens løp. Han har samme poengsum som Martin Stenshorne, mens Eyvind Brynildsen tok over NM-ledelsen etter Numedalsrally. Trond G. Svenkerud ligger på en 5. plass i NM, mens Trond Lyseng er på 6. plass etter vinterens tre runder.

I den innlagte utfordrerduellen mellom Subaru Norges eier Nils Petter Gill og selskapets administrerende direktør, Arne Berg, var det Gill som gikk seirende ut av. Berg måtte bryte, mens Gill endte på en 16. plass av cup-førerne.

-Jeg å si jeg er imponert over tempoet disse unggutta holder, sa Gill, som hadde med seg Henning Solbergs kartleser Cato Menkerud i høyrestolen.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Neste runde i Subaru Cup er Rally Sørland med base i Mandal, 1.-2. mai.