E-sport

E-sport er en egen gren under Norges Bilsportforbund. Grenen kalles også digital motorsport, virtuell motorsport eller simracing.

Virtuell bilsport er kanskje den e-sporten som er nærmest virkeligheten, ved at man kan sitte i en stol med ratt, pedaler og skjerm eller VR-briller – ikke så ulikt slik man gjør det i virkeligheten.

Det eksisterer flere bilsportmesterskap innen e-sport internasjonalt som tar utgangspunkt i forskjellige bilsportgrener.

Norges Bilsportforbund har flere offisielle Norgesmesterskap i e-sport.

Simracing Grand Prix var det som startet det hele i 2016, og var et racingmesterskap som ble kjørt på plattformen iRacing på PC. Mer informasjon på www.simracinggp.no

Nå er det NMK Esport som har tatt over ansvaret for NM i esport innen racing og rallycross. Mer informasjon får du på NMK Esport sin Discordserver.

I tillegg er Tommy Østgaard, en av verdens beste simracere, på vårt landslag, Team Norway. Norges Bilsportforbund har også meldt på egne lag i digitale konkurranser som European Digital Motorsport Cup og VCO Cup of Nations Pro.

Norges Bilsportforund er også en støttespiller til konkurransen Rally Star, hvor du kan kjempe om å bli den neste verdensmesteren i rally, og vi er en offisiell samarbeidspartner til EVEN Management sitt prosjekt Next Generation, som bruker digital motorsport som et læringsverktøy for unge bilsportutøvere.

 

Nyheter