Rally-NM fortsetter med Mountain Rally

ostberg_mads_sigdal_09_550.jpgFørstkommende lørdag er det klart for årets andre NM-runde i rally, Mountain Rally. 90 deltagere stiller i løpet som har sin start fra Gol sentrum på lørdag morgen.

Det er de tre klubbene NMK Gol, NMK Valdres og NAF Hallingdal som er arrangør, og disse kan melde om flotte rallyforhold på fjellet. Totalt skal deltagerne kjøre seks fartsetapper, og løpet er 263,5 km langt.

Årets første runde var Sigdalsrally, som ble avviklet i sprengkulde for to uker siden. Der var det Anders Grøndal fra NMK Drammen som kunne innkassere seieren. Han tok dermed også NM-ledelsen i WRC-klassen med sin Subaru Impreza WRC. Det var hans første NM-seier på fire år, og den forrige kom nettopp i Mountain Rally i 2006. Grøndal har dermed gode minner fra løpet han skal kjøre sammen med kartleser Veronica Engan på lørdag.

På en andreplass i klassen for de mest trimmede bilene ligger Svein Frustøl fra Kristiansand. Han kjører en Ford Focus WRC. På tredjeplass etter første runde i WRC-klassen ligger Egil Bentzen fra KNA Oslo med sin Subaru Impreza WRC.

Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum, som har tatt tre NM-titler på rad i denne klassen, kjørte av veien og måtte bryte NM-åpningen i Sigdal. Han vant Mountain Rally sist det ble kjørt i 2008, og han var også raskest i 2007.

I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N over 2000 ccm og S2000, var det fjorårets mester Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum som også åpnet årets NM-sesong best. Han vant klassen med en Subaru Impreza Cup-bil i Sigdalsrally. Mikkelsen og kartleser Ola Fløene fra NAF Hamar kommer også til start i Mountain Rally, men de vil ikke kunne delta i alle NM-rundene i år. De satser internasjonalt og flere løp vil kollidere med NM-løp i årets sesong.

Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold var den som kom nærmest Mikkelsen i NM-åpningen. Det var mindre enn 20 sekunder mellom dem, og Biletvdt er nok revansjesugen foran lørdagens løp. Anders Kjær fra NMK Larvik la seg på en 3. plass i denne klassen etter NM-åpningen.

Eyvind Brynildsen fra KNA Varna, er også blant favorittene i denne klassen med sin Skoda Fabia S2000. Han brøt Sigdalsrally, men satser hardt igjen på lørdag. Da har han også med seg Henning Solbergs tidligere kartleser Cato Menkerud i høyrestolen.

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm var det fjorårets suverene mester Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal, som åpnet best også i år. Med sin Ford Fiesta STV tok han sin 7. NM-seier på rad da han vant i Sigdalsrally. Han er dermed i ledelsen foran lørdagens løp. Stig Rune Skjærmoen fra NMK Elverum ligger på en 2. plass med sin Fiesta. På 3. plass ligger Jørn Moen fra NMK Modum & Sigdal. Også han kjører Ford Fiesta.

I NM for kartlesere er det Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum som leder etter første runde. Hun kjører med Andera Grøndal, og det var deres første løp sammen da de vant Sigdalsrally. Nærmest henne følger Ola Fløene fra NAF Hamar og Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold.

Mountain Rally har start, base og innkomst ved Pers Hotell på Gol. Løpet inneholder seks fartsetapper som til sammen er 94,65 km. Løpet avsluttes med en publikumsetappe på Golsfjellet som har innkomst ved Golsfjell Fjellstue. Løpets serviceplass er på Vikojordet i Gol. Selve målgangen er ved Pers Hotell i Gol sentrum.

Det er live rallyradio under hele løpet som kan høres på websiden www.rallynm.no eller på frekvensen til Rally Hallingdal for de som befinner seg i løpsområdet.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.20 på søndag kveld.

Løpets start: Lørdag 23. januar Pers Hotell Gol kl. 08.10
SS1: Gjesthusvegen 2,55 km kl. 08.24
SS2: Grønlio 1: 19,44 km kl. 08.56
SS3: Fuglehaugen-Golsfjellet-Oset 18,47 km kl. 09.36