Østberg: – Det kommer til å gå fort

m_ostberg_12_sf.jpgAlt ligger til rette for at Rally Finland vil gi nye, viktige VM-poeng for Mads Østberg og Jonas Andersson som går for pallplassering.Helgens Rally Finland markerer at høstsesongen i VM er i gang, en runde Østberg og Andersson ikke fikk forberedt seg optimalt til på grunn av en krasj i Rally Estonia. Det er derimot ikke et hinder for å satse hardt, for løpet i Finland er det Østberg har kjørt flest ganger.
– Vi kjenner veiene godt her, og i år er flere etapper fra 2006 og 2007 med. Veiene er raske, brede og har en hel del hopp, noe som gjør det til det morsomste i VM, sier Østberg.

I fjor klarte ikke duoen å henge med på tempoet fra starten av. Nå er premissene derimot annerledes og duoen vet hva som må gjøres.
– Vi vet vi stiller med en veldig bra bil, som vi fintunet i Tsjekkia og vi vet at vi har et bra tempo her, det beviste vi fjor. Hvis vi henger med fra start, er det ingen grunn til at vi ikke skal havne på pallen, forteller han.
Rundene i Finland viser at førerne må tåle en jevn kamp om plasseringene og Østberg vet hvor han vil.
– Det er små marginer, så alt er mulig og vi skal klare pallen, sier Østberg.

Rally Finland har blitt arrangert siden 1951 og den åttende runden i VM. I løpet av fire dager skal førerne gjennom 18 etapper som avsluttes sent søndag kveld. Østberg og Andersson har måttet stå over to runder i vårsesongen, men ligger likevel på 4. plass sammenlagt med imponerende 80 poeng, kun 10 poeng bak Petter Solberg på tredjeplass.