Østberg fornøyd med avslutningen

mads_por_11.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson fikk en god avslutning av Rally Portugal. Søndagens fartsetapper i Rally Portugal viste igjen at Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson hører til i verdenstoppen i rally, og de ligger nå på en 6. plass i VM-sammendraget.

– Det var morsomt i dag! sier Mads Østberg. – Vi er fornøyde, alle sammen. Det er godt å avslutte et rally på denne måten, når alt går som det skal, sier østfoldingen.

Rally Portugal har ikke vært uproblematisk for duoen Østberg og Andersson, som kjører rally-VM i en Ford Fiesta RS WRC for M-Sport Stobart Ford World Rally Team. Som så mange andre av konkurrentene møtte de på flere utfordringer i det krevende rallyet.

Et uhell på den aller første fartsetappen på torsdag, etterfulgt av tekniske problemer på den neste etappen på fredag morgen, samt problemer på lørdag, tok mye tid. Målet var derfor å få en god gjennomkjøring med gode tider på søndagens etapper.

– Det viktigste er at mannen som ble truffet av hjulet på torsdag ikke ble skadet, sier Østberg.
– I dag var alt som det skal være!
– På dagens fartsetapper var alt som det skulle være, sier Mads. – Vi er fornøyde med tidene vi kjørte.
Østberg og Anderssons etappetider viser at duoen kjører svært raskt – de kjørte stadig inn til tider blant de tre beste. Noe som førte til at de klatret opp igjen en del plasseringer. Plasseringen, slik resultatene er søndag kl. 19.00 norsk tid, ble en 31. plass totalt.

– Vi har hatt gode noter hele helgen, og vi merker at det er en fordel å kjøre et rally der man har vært før, sier Mads´ kartleser, svenske Jonas Andersson.

– Samarbeidet i bilen er veldig god, sier Mads. – Dessuten har dette rallyet vært nok et bevis på at vi har et team og en mekanikerstab som er veldig gode. De er raske, de rekker alt de skal gjøre på tilmålt tid, og de gjør en ordentlig god jobb, forteller 23-årige Mads. – M-Sport-teamet er også veldig bra, alle står på for hverandre og teamfølelsen er svært god, sier han.
– Vi er klare for bedre resultater i neste rally, fortsetter Østberg. – Vi håper de tekniske problemene er borte nå, og etter dagens etapper har vi en god følelse for kommende løp.

Neste VM-runde i rally er i Jordan, 14-16. april. Her vil utøverne igjen møte grusunderlag og varmt klima. Dette blir Mads´ første Rally Jordan, og duoen starter dermed med litt andre kort enn førerne som har tidligere erfaring med denne VM-runden.Resultater, Rally Portugal
1 S. Ogier
2 S. Loeb +38,8
3 J. Latvala +3:22,1
4 M. Hirvonen +6:15,3
5 M. Wilson +7:48,5
6 P. Solberg +10:17,4
7 K. Raikkonen +10:54,1
8 F. Villagra +11:38,8
9 H. Solberg +14:16,4
10 D. Kuipers +17:54,6
31 Mads Østberg +59:29,4

Resultater Rally-VM sammenlagt, etter Rally Portugal
1 M. Hirvonen 58 poeng
2 S. Loeb 58 poeng
3 J. Latvala 48 poeng
4 S. Ogier 41 poeng
5 Petter Solberg 31 poeng
6 Mads Øøstberg 28 poeng
7 M. Wilson 12 poeng
8 Henning Solberg 10 poeng
9 K. Raikkonen 10 poeng
10 PG Andersson 6 poeng