Østberg fortsetter i Ford

ostberg_swe1.jpgMads Østberg er klar som Ford-fører i 2012, og i tillegg til et omfattende VM-program får vi se ham i tre vinterløp i Norge i løpet av en måneds tid.

Mads Østberg og Jonas Andersson fortsetter med Ford i et opplegg med M-Sport som driver Fords fabrikksteam der Petter Solberg har en plass. Første VM-løp for Østberg og Andersson blir på norsk jord. Hele fredagen under Rally Sverige går som kjent i området rundt Kongsvinger. Før det skal de også kjøre Mountain Rally om en uke, Rally Elverum og Finnskog Rally.

-Vi har kommet sent i mål, så vi rekker ikke Monte Carlo. Men det blir ikke dumt med VM-premiere på hjemmebane, sier Østberg som ser frem til den norske dagen i Rally Sweden.
Han skal kjøre en Ford Fiesta WRC, mens han i de norske løpene skal kjøre en Ford Fiesta RRC, det er den nye biltypen. I utgangspunktet en S2000-bil, men med 1600 ccm turbomotor. Østberg skal kjøre samtlige europeiske VM-runder samt Mexico og Argentina.

-Det er usikkert hva vi rekker av andre løp i Norge, men de tre i vinter blir en fin oppkjøring til Rally Sweden, sier Østberg. Han har en sterk 2. plass å forsvare fra fjorårets Rally Sweden, da han var kun 6,5 sekunder bak vinneren Mikko Hirvonen. I år sitter Petter Solberg i samme sete som Hirvonen gjorde i fjor, så skal vi tørre håpe på dobbelt norsk i årets VM-løp på norsk jord?