Østberg går for pallen i Rally Sweden

madsostberglordag.jpgEtter nok en fartsfylt dag på svenske veier kjemper Mads Østberg og Jonas Andersson en hard kamp om 3. plassen i Rally Sweden.

Formiddagens etapper utartet seg i den retningen duoen, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, hadde håpet på.
– Sett bort ifra punkteringen rett etter service på morgenen, hadde vi en god start på dagen. Vi tok tid på Petter Solberg, som var målet vårt, og kjørte veldig fort, sier Østberg.

Men på dagens nest siste etappe, SS17 Frederiksberg, fikk Østberg tekniske problemer og tapte dyrebare sekunder.
– To kilometer inn i etappen gikk bilen i «launch mode» som gjør at motoren kutter og vi rullet drøye 100 meter. Det er en knapp på rattet som skal rette opp i det, men den fungerte ikke, så jeg ble nødt til å dra i noen ledninger bak rattet som heldigvis fungerte, forklarer Østberg.
– Jeg ble både forbanna og frustrert, og kjørte på og klarte å hente inn noe av tiden vi tapte. Men det var i denne etappen vi håpet på å ta inn forspranget til Petter, så vi tapte mer enn vi burde gjort, sier han.

Likevel har duoen i sin Ford Fiesta WRC stadig tatt igjen sekunder på Petter Solberg som etter lørdagens etapper ligger på en 3. plass, 11,1 sekunder foran Østberg.
– Når vi ser på de problemene vi har hatt i dag, har det egentlig vært en god dag resultatmessig. Vi skulle gjerne vært enda nærmere og hadde ikke problemene oppstått kunne vi klart å kjørt inn tiden til Petter, sier Østberg.

På fire av dagens åtte etapper har duoen kjørt i mål bare få sekunder bak Jari-Matti Latvala, som leder Rally Sweden totalt, og Mikko Hirvonen, som ligger på en 2. plass.
– Finnene kjører veldig fort og vi skjønner at vi ikke har mulighet til å kjempe med dem. Derimot kan vi klare å ta igjen Petter og det er det vi fokuserer på nå, sier Østberg.
– 11 sekunder er ikke så mye, så det går det an å hente inn. I morgen blir det ingen taktikk, da er det bare om å gjøre å kjøre så fort som mulig. Det er fine etapper som venter oss og vi er klare for å pushe på for å nå pallen, sier Østberg.

Rally Swedens siste dag begynner med SS 19 Lesjöfors og avsluttes med en power stage hvor førerne kjører i mål i Karlstad.