Østberg går for seier på Gol

m_ostberg_650_sig.jpgEtter en optimal test før årets første NM-løp er Mads Østberg klar for å gi gass på Gol.
To gode tester på vinterføre de siste ukene har gitt Østberg en god følelse før lørdagens Mountain Rally Norway.

– Oppsettet vi fant sist var bra, slik at bilen fungerte veldig bra under torsdagens test. Det samme gjør samarbeidet mellom Jonas og meg. En optimal test, noe som gir en veldig god følelse, sier Østberg.

I oppkjøringen til årets sesong har Østberg fått trent mye fysisk, og føler seg i god form.
– Formmessig er jeg 100 prosent. Jeg har kanskje ikke fått kjørt like mye som jeg hadde ønsket, men den lille rusten fjernet seg fort, sier 24-åringen.
I år som i fjor er det Jonas Andersson som er kartleser for Østberg. I NM-rundene er det en Ford Fiesta RRC som kjøres. Bilen er den samme som Våler-føreren bruker i VM, men med mindre bakvinge, tyngre svinghjul og mindre restriktor på turboen.

Mountain Rally Norway har base på Pers Hotell i Gol sentrum, hvor løpet starter lørdag morgen. Løpet er totalt på 224,64 km hvorav 81,59 km er spesialstrekninger. Løpet består av transportstrekninger, seks spesialstrekninger, samt to innlagte servicer. Rundt 80 biler stiller til start og forholdene ligger til rette for en god helg, hvor det er både harde veier og skikkelige brøytekanter som venter deltakerne.

Under årets NM-runder møter Mads Østberg og Jonas Andersson sterk konkurranse. Sterkere konkurranse enn på flere år. Likevel tror begge på en god helg på Gol.

– Jeg går alltid inn for å vinne når jeg stiller opp til løp, og det gjør jeg nå også. Fungerer alt 100 prosent skal vi ikke ha problemer med å stikke av med seieren, sier Østberg.

De tre første NM-rundene blir i stor grad brukt som forberedelse til Østbergs første VM-runde i Sverige 9.-12. februar, hvor han i fjor endte på en 2. plass. VMs første runde i Monte Carlo blir 24-åringen nødt til å stå over.

I 2008 kjørte 24-åringen inn til seier i Mountain Rally Norway på Gol. Nå gjenstår fredagens gjennomkjøring før startskuddet går på Pers Hotell lørdagen morgen.
– Statistikken, følelsen og bilen er på vår side og det er ingen tvil om at vi går for seier, sier Østberg.