Østberg gleder seg til Rally Frankrike

ostberg_1109.jpgDe to nykårede Norgesmesterne Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson er nå tilbake i VM-sirkuset og klare for den andre VM-runden på asfalt, Rally Frankrike.

Ford-føreren Mads Østberg og Jonas Andersson måtte stå over den forrige VM-runden i Australia, men er nå tilbake i den 11. runden av Verdensmesterskapet. De har også med seg ny selvtillit, etter at de begge ble kåret til Norgesmestere sist helg under Rally Hedemarken. I Rally Frankrike deltar de i en WRC-versjon av deres Ford Fiesta Super 2000 som de har kjørt med hjemme i Norge.

– Jeg tror vi får begynne på skrætsj her nå i Frankrike, etter uhellet vi hadde i Tyskland under forrige VM-runde på asfalt. Den positive følsen vi fikk i helgen – selvom det var på grus, de endringene vi har gjort med bilen, og en bra gjennomkjøring gjør at jeg har en bra følelse nå før løpet, sier Mads Østberg.

Rallye de France Alsace starter fredag morgen og har base i byen Strasbourg. Deltakerne skal gjennom 23 fartsetapper fordelt på 348,13 km med fart, før løpets siste prøve på søndag, Power Stage, blir kjørt gjennom den regjerende verdensmesteren Sebastién Loeb sin hjemby, Haguenau.

Været i Rally Frankrike har mye å si, og det fikk Mads erfare i fjor da han deltok i løpet for første gang.
– Veiene blir helt dekt med gjørme når det er regn, men det er to ting som er bedre i år enn i fjor. Det ene er været – det er meldt bra vær til helgen. Det andre er at arrangøren har satt opp en del hindringer i innersving som gjør at det blir mye mindre kutting, og da får man ikke dratt grus og gjørme ut i veien, forklarer 23-åringen.
Mads ligger på en sjetteplass totalt i VM-sammendraget med 56 poeng, men det skiller kun 4 poeng ned til Mads sin team-kamerat i M-Sport Stobart Ford World Rally Team, Matthew Wilson.

Selv uten mye erfaring på asfalt, mener Mads at en sjette plass totalt i Rally Frankrike kan realisers, og han vil gjøre alt han kan for å holde Matthew bak seg.

– Det er et tøft mål, men jeg tror det kan være mulig hvis alt klaffer og vi får et feilfritt løp. Miniene har også vist seg å fungere veldig bra på asfalt, som gjør at det er flere der oppe i toppen å kjempe i mot. Jeg har alltid lyst til å få et godt resultat, og jeg vet ut i fra det jeg lærte i Tyskland at det er tøffere på asfalt, sier Mads Østberg.

Viasat sender fra Rally Frankrike som følger:
Fredag 30. september kl. 22.30: Høydepunkter dag 1. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.50).
Lørdag 1. oktober kl. 22.30: Høydepunkter dag 2. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.10).
Søndag 2. oktober kl. 12.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Søndag 2. oktober kl. 13.00: Power Stage. Direkte på Viasat Motor HD.
Søndag 2. oktober kl. 00.00: Høydepunkter dag 3. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 01.25).