Østberg i Subaru 2006-modell

ostberg_mads_sigdal_09_550.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson vil kjøre Subaru WRC 07, S12b, i Rally Sweden. Dermed er det duket for come back for Subarus gamle ikon-karosseri i VM-løypene. Avgjørelsen tok Mads Østberg etter test denne uken.
-Ingen av de diffene som er klasset til den nye bilen, S14, passer meg på løse og glatte snøveier, sier Mads.

-Jeg har arvet en ferdig pakke, har ikke kunnet påvirke klassingen og det er ikke anledning til å klasse nye. Derfor bestemte jeg meg for å kjøre gamlebilen, som jeg trives veldig bra med på vinteren. Jeg er klar over at mange avskrev den bilen som ikke konkurransedyktig mot Ford og Citroen allerede i 2007. Både når det gjelder overheng og vektfordeling er det sikkert riktig på papiret, og noen mener kanskje at det er håpløst å hevde seg med denne bilen i 2010. En bil som er bygd i 06 er selvsagt en «veteranbil» i denne sammenhengen. Men jeg liker bilen veldig godt, er topp motivert for å bruke den og skal gjøre så godt jeg kan for å kjøre for, avslutter Mads.

Teamet har testet i området øst for Kongsvinger denne uken. Det er lite man kan prøve på bilen som ikke allerede har vært testet. Men noe små justeringer ble gjennomført, og Mads og Jonas hadde en gjennomgående god følelse gjennom hele testen. Nå skal ingeniører og mekanikere finpusse bilen, og få den i topp stand til løpet. Allerede førstkommende helg skal bilen prøves med de nye løsningene i årets andre NM runde, Mountain Rally, som går i området rundt Gol. Henning Solberg også meldt sin ankomst til Mountain Rally.

-Det er skikkelig bra. Da får vi en fin målestokk både på meg og bilen, sier Mads.

Mads kan ombestemme seg å bytte over til den nye bilen, helt fram til bilen skal vises på teknisk kontroll onsdag før Rally Sweden starter.