Østberg kjempefornøyd med femteplass

mads_sardinia10-2.jpgWRC-runden på Sardinia er nå ferdigkjørt, og Mads Østberg sikret femteplassen med god margin etter godt tempo på VM-rundens atten fartsetapper.

– Jeg er kjempefornøyd med plasseringen, sier Mads Østberg, etter å ha holdt kontrollen på femteplassen i Rally Italia på Sardinia på de siste fartsetappene på søndag. Dermed sikret han posisjonen han hadde etter rallyets to første dager.
Mads Østberg kjører rally-VM i en Ford Fiesta RS WRC for M-Sport Stobart Ford World Rally Team. Med helgens gode resultat ligger 23-åringen fra Østfold på sjetteplass i VM sammenlagt, etter fem kjørte WRC-runder.
Mads og hans svenske kartleser Jonas Andersson har holdt et gjennomgående høyt tempo hele helgen, med mange gode strekketider.
– Jeg er veldig fornøyd med tempoet vi har holdt, sier Mads. – Vi har imidlertid hatt noen tekniske problemer, som har gått ut over den totale gjennomføringen av løpet og muligheten til å kjempe helt i toppen.
De mistet stadig bremsene bak, på grunn av en feil som ga luft i bremsesystemet. I tillegg hadde differensialen bak problemer med å holde på trykket. Sammen ga dette en bil som var krevende å kjøre, og som måtte kjøres litt mer forsiktig enn Mads skulle ønsket.

– Selv om vi fikk ordnet feilene midlertidig mellom fartsetappene, hang de med videre – jeg måtte kjenne på bilen på nytt, og kjøre problemene av meg på etappen etter, sier Mads. – Det gjør at vi tapte tid.
– Vi vet årsaken til bremseproblemene nå, og får ordnet opp i det. Men problemene med differensialen er noe som har hengt med i hele år, helt siden den svenske VM-runden. Vi har ikke fått ordnet det helt tidligere, og siden vi må kjøre to og to løp med den samme differensialen får vi heller ikke ordnet det permanent til neste VM-runde, sier Mads.
– Helgen har vært preget av god kjøring, og god kontroll, sier Mads´ kartleser Jonas Andersson. – Vi har hatt gode noter, men bortsett fra en misforståelse på den ene prøven, som førte til en snurring og rundt 20 tapte sekunder, har kjøringen vært feilfri, sier Jonas.

– Vi har også med oss mange gjester til Sardinia, og det er veldig hyggelig og veldig gøy, sier Mads. – Og med flott vær, og veldig mye publikum, har rammen rundt VM-runden vært flott.
WRC-runden på Sardinia ble vunnet av Loeb, med Hirvonen 11,2 sekunder etter og Petter Solberg på tredjeplass, 12,6 sekunder etter Hirvonen. Ogier tok fjerdeplassen, 1.31,5 etter Loeb, og Mads sikret altså femteplassen med 1.11,1 opp til Ogier. Sordo kom 45 sekunder etter Mads Østberg.

I VM-sammendraget leder Loeb, foran Hirvonen og Ogier, og Latvala har fjerdeplass. Petter Solberg har femteplass, og Mads sterke plassering i helgen gjør at han holder god kontroll på sjetteplassen sammenlagt.
Den neste VM-runden i rally går i Argentina, 26.-29. mai.