Østberg klar for Argentina-debut

mads_sardinia10-2.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson er nå i Argentina og er klare for årets sjette VM-runde i rally sammen med M-Sport Stobart Ford World Rally Team. Løpet innledes med en Super Spesial-etappe i kveld.

Rally Argentina starter med en super spesial-etappe torsdag kveld (lokal tid). Argentina ligger 5 timer etter norsk tid. Løpets base er i Villa Carlos Paz, like ved Cordoba og en bit nord for hovedstaden  Buenos Aires. Løpet var sist med I VM I 2009 og ble da vunnet av Sebastien Loeb.  Det er 19 fartsetapper i løpet. På torsdag kjøres kun en super spesial-etappe, mens det er 6 etapper fredag, 8 på lørdag og 4 på søndag. Underlaget er for det meste grus, men enkelte etapper har asfalt. Siste etappe, som sendes direkte på Viasat Motor, starter kl. 17.00 søndag norsk tid.

Rally Argentina blir Mads Østberg´s tredje løp denne sesongen hvor han aldri har kjørt før. Med en femteplass fra Rally Sardinia sist VM-runde, er han nå klar for nye utfordringer.

– Dette er et skritt opp for Mads, og taktikken blir litt anderledes på nye løp. Mads vil derfor kjøre med litt sikkerhetsmargin i dette løpet, selv om han skal kjøre fort, sier teamsjef i Adapta World Rally Team, Morten Østberg.

Noen av prøvene i år går både på grus og asfalt, selvom løpet hovedsakelig kjøres på grus. Med lørdagens utfordrene etappe, den berømte El Condor etappen, vil utøverne kjøre helt opp til 2122 meter over havet.

– To av prøvene har start på asfalt og går over til grus på slutten, så jeg må være litt forsiktig med dekkene for det kan være lett å bruke de opp på asfalten, sier Mads Østberg.Det er første gang Mads kjører sin Ford Fiesta WRC bil på asfalt.

I forkant av løpet var duoen invitert hjem til Ford-fører Federico Villagra´s kartleser Jorge Perez Companc.

– Companc har et privat bil museum, og vi var heldige som fikk komme å se det. Det var kjempe kult, og vi fikk se den første orginale bilen til Ford, sier en entustiastisk Mads.

Søndagens første etappe er den lange 48,21 km Ascochinga etappen, og blir en utfrodring for både fører og kartleser.

– Veiene er tekniske, vanskelige og røffe med mye knot, steiner og fjellheng i veiene, men jeg liker dem veldig godt. Vi har aldri vært her før og har kun kjørt gjennom prøvene to ganger, sier Mads etter å ha kjørt to dager med gjennomkjøring til løpet.

– Vi er fornøyde med notene etter gjennomkjøring, og vi føler oss godt forberedt og gleder oss til løpet starter, sier kartleser Jonas Andersson.

Etter fem runder ligger Petter Solberg på en 5. plass sammenlagt og Mads Østberg på 6. plass. Det er Sebastien Loeb (FRA) som leder mesterskapet foran Mikko Hirvonen (FIN) og Sebastien Ogier (FRA).  

Viasat sender fra Rally Argentina som følger:

Lørdag 28. mai kl. 09.30: Høydepunkter dag 1. Sendes på Viasat Motor HD.
Søndag 29. mai kl. 10.30: Høydepunkter dag 2. Sendes på Viasat Motor HD.
Søndag 29. mai kl. 16.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Søndag 29. mai kl. 17.00: Power Stage. Direkte på Viasat Motor HD.
Mandag 30. mai kl. 17.30: Høydepunkter dag 3. Sendes på Viasat Motor HD.