Østberg og Engan vant Rally Zero

ostberg_zero12.jpg
Godt samarbeid og gode gjennomsnittstider ga seier for Mads Østberg og Veronica Engan i det miljøfremmede rallyet Zero Rally.

Torsdag formiddag gikk startskuddet i det grønne rallyet i Østersund i Sverige. I løpet av to dager skulle Østberg og Engan i NAF-teamet og en rekke konkurrenter legge 265 kilometer bak seg langs Green Highway, verdens lengste elbilvei. Men ulikt øvrige løp Østberg og Engan stiller til start skal man ikke være raskest.

– Man vinner fartsetappene på gjennomsnittsfart slik at dette er mer et kartleser-rally hvor Veronica har fortalt meg hvor jeg skal være når og hvor fort jeg må kjøre for å klare det, forklarer Østberg.

Det samarbeidet har gått bra. Torsdag kveld ledet samboerparet rallyet og fredag fortsatte de den gode trenden. I Trondheim kjørte de inn som første bil i mål i sin Tesla Roadster for NAF Motorsport Asker og Bærum.

– Vi fikk til det vi ønsket og det er veldig moro. Dessuten har vi hatt det gøy og opplevd litt langs veien, men å ikke skulle kjøre raskest har vært en utfordring, innrømmer Østberg.

– Vi er stolte og fornøyde over å ha vunnet et rally som fremmer miljøet, sier Østberg.
Sveriges VM-fører Patrik Sandell kom på andre plass i Zero rally, som demonstrerer at klimabiler er et fullverdig alternativ til forurensende bensin- og dieselbiler.