Østberg på femteplass

ostberg_argentina.jpgMads Østberg og Jonas Andersson fullførte Rally Argentina på en femteplass. For M-Sport Stobart Ford World Rally Team kjempet Mads og Jonas seg gjennom noen av de tøffeste veiene de har vært borti

Mads Østberg har kommet seg gjennom Rally Argentina, et rally med noen av de tøffeste etappene han noen gang har kjørt. Han har satt ny personlig rekord etter å ha kommet seg gjennom den lengste fartsetappen så langt i årets VM på 48 km, og kjørt en etappe på 2122 meter over havet.

– I dag har vært den kuleste dagen av Rally Argentina. Vi har bare kruset gjennom prøvene, og det har egentlig vært veldig behagelig. Det var viktig for oss å komme til mål, så vi har kjørt med to reservehjul i bilen i dag og jeg tror vi var de eneste som gjorde det, sier en fornøyd Mads Østberg.

Litt show har han også laget for tilskuerne, og på dagens første og lengste prøve kjørte han publikumsvennlig.
– Vi driftet en del flere steder, og det er den morsomste prøven jeg har kjørt i rallyet, sier Mads.

Taktikken for Rally Argentina var å kjøre med stor sikkerhetsmargin, og legge grunnlaget for neste års rally.

– Siden løpet var nytt for oss var målet å få erfaring og lage gode noter for neste år. Det har blitt til at vi har rettet notene underveis i løpet og fått forbedret notene ganske mye, sier Mads.

– Mads har kjørt akkurat slik som vi planla i forkant av løpet. Han bruker all taktisk evne, han har lært seg prøvene og det er ikke en skramme i bilen, sier teamsjef i Adapta World Rally Team, Morten Østberg.

M-Sport Stobart Ford World Rally Team med Malcom Wilson i spissen er veldig fornøyd med Mads sin gjennomføring.

– Mads gjennomførte løpet klokt og med riktig kjøring akkurat slik som teamet ønsket. Han kjørte 100 prosent kontrollert, og gjort akkurat det han skulle, sier teamsjef i M-sport Malcom Wilson.

– Vi ser at hver gang det har vært nødvendig har det blitt skrudd opp et høyere tempo. Han har hatt farts ressurser med seg hele veien, kjørt på splitter og brukt tid på å notere seg nye ting i notene, sier Morten.

Neste VM- løp for duoen er Rally Hellas 16. til 19. juni, og det er et løp Mads ser frem til.

– Det skal bli godt å komme til et løp igjen som jeg kjenner, og jeg liker meg godt i Hellas. Løpet har en veikarakter som jeg trives godt med så jeg håper at vi kan kunne være med å kjempe litt nærmere de fem raskeste sjåførene.

Til helgen er det ny NM runde i rally på Aurskog, og der er Mads Østberg og Jonas Andersson tilbake i sin Ford Fiesta S2000.