Østberg på plass i Finland

mads-ostberg_500.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson er på plass i Jyväskylä i Finland. De er i gang med gjennomkjøringen foran løpet der de skal kjøre en Subaru Impreza WRC 2006-modell.

Gjennomkjøring begynte i dag, tirsdag, og nå er målet for de neste dagene å få gode noter, som er nøkkelen til å gjøre et godt resultat.-Mads og jeg er godt samkjørt, og noteskrivingen skal ikke bli noe problem, vi har fullt fokus, og det skal bli bra, sier Jonas Andersson.
Teamet har valgt å kjøre den eldste av bilene, en Subaru WRC 06, i dette løpet. Testene før løpet har ikke vært optimale. To testdager ble begge preget av tekniske problemer og amputerte tester. Dette stresser ikke Mads og Jonas; en dårlig generalprøve kommer ofte før en god premiere:
-Jeg har byttet på å kjøre 08-bilen og 06-bilen både i NM og VM i år. I og med at det blir nye WRC-biler til neste år, og jeg bare skal kjøre to VM-runder til med Subaru, er det om å gjøre å bruke det vi har av tigjengelig materiell mest mulig rasjonelt og økonomisk. Ingeniøren vår har beregnet at motor, girkasse og differ har gått minst på 06-bilen, siden full overhaling. Jeg liker S12/06 bra, og har ingen ting i mot å bruke den framfor 08 bilen, sier Mads i en kommentar til bilvalget.
Sist gang Mads kjørte 06-bilen i VM var i Rally Sweden tidligere i år. Da endte det med 8. plass.
-Nå tenker vi først og fremst på at hele teamet skal gjøre sitt beste, både vi inne i bilen og alle rundt. Mitt beste resultat så langt er 6. plass fra Rally Portugal i fjor. Klaffer det i alle ledd kan det gå minst like godt denne gangen. Vi skal gjøre vårt beste, så får vi telle opp når vi er i mål, avslutter han.