Østberg raskest på Shakedown

m_ostberg_nov_11.jpgI morgen starter Mads Østberg og Jonas Andersson i finalerunden av Verdensmesterskapet i rally, Wales Rally GB. I dag var han raskest på Shakedown, og med en bra test i bakhånd er de klare for å kjempe om en god plassering.

– Det viser at vi har gjort en bra test, og funnet et bra setup som fungerer. Vi har fått en god følelse før løpet. Shakedown er verken er en del av løpet eller lik noen av etappene, men det er en indikasjon på at ting virker. Det var en fin boost for oss før løpet, sier en glad Mads Østberg onsdag ettermiddag.

Den 13. VM-runden står for tur, og nytt for i år er at det går over 4 dager. Torsdag og fredag har helt nye etapper, mens lørdag er identisk med fredagen i fjor og søndagens etapper går motsatt vei av tidligere prøver.

– Det er utrolig fine etapper og de fineste etappene jeg har kjørt i Wales noen gang. Så jeg gleder meg veldig til løpet, og de nye etappene så utrolig fine ut. Det virker som jo lenger nord man kommer i Wales, jo finere blir veiene – så jeg er veldig glad for at vi er så langt oppe i nord, ler Mads.

I morgen starter Wales Rally GB i byen Llandudno, helt nord i Wales, og det vil også være remote service og parc ferme der torsdag kveld. Fredag morgen kjører de sydover, og etter halvkjørt dag vender de nesa mot basen og serviceparken i Builth Wells.

Rally Wales er kjent for sine gjørmete, glatte og raske veier, men det er ingen hindring for Mads som mener at veien uansett har et godt underlagt.

– Det er godt feste i spora, men utenfor ligger det en tynn gjørme som kan sammenliknes med snø. For min del er det ikke noe ulempe, og man kan helt klart dra paralleller mellom det løpet her og snø-løp – noe som er positivt for meg, mener Mads.

Mads føler seg godt forberedt før årets siste løp, men det måtte hard jobbing til med sponsorer for å få det til.

– Jeg er veldig glad for at det ordnet seg med et samarbeid med nye og gamle sponsorer. Jeg føler meg veldig klar og er motivert for å gjøre det bra her. Jeg tror vi har en god mulighet til å kjempe om en veldig god plassering, sier Ford føreren Mads Østberg.