Østberg ser frem til Rally Spania

m_ostberg_fra2.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson deltar denne helgen i Rally Spania. Det er den 12. runden av totalt 13 VM-runder i rally, og den er også noe spesiell da det blir kjørt etapper både på grus og asfalt.

Siden den forrige VM-runden i Frankrike har Mads Østberg fylt 24 år, og deltatt i et lite sprintrally arrangert på Broom Festivalen. Nå er Ford-føreren på plass i Spania, og etter to dager med gjennomkjøring ser Mads frem til løpet.

– Vi er så godt forbredt som vi kan være uten å ha hatt noen test. Jeg har kjørt her en gang før bare i 2008, så alt er ganske nytt for meg. Det har gått bra på recce, og jeg liker veiene veldig godt, sier en glad Mads Østberg

RACC Rally de Espana har base i badebyen Salou, en time sør for Barcelona, og serviceparken ligger i område rundt en av Europas største fornøyelsesparker, Port Aventura. Rallyet er det eneste løpet i VM som blir arrangert med to forskjellige underlag, både grus og asfalt prøver.

– Jeg synes det er gøy med litt forandringer, og at det ikke bare er asfalt eller grus. Det at vi kan gjøre begge deler på en helg, er bare positivt. For meg så blir det litt deilig å komme litt på grus igjen, for det har blitt mye asfalt i det siste, sier Østberg.

Mads ligger på en sjetteplass totalt i VM-sammendraget, og det kommer godt med da dette også er hans startposisjon. For på fredag skal det kjøres hovedsakelig på grus, og det er da en fordel å ikke starte først. Fredagens siste prøve starter halv åtte på kvelden – noe kartleser Jonas Andersson tror kan bli en utfordring.

– Det kan bli en utfordring fordi den kommer til å gå i mørke, og det er en veldig teknisk krevende prøve. Selv med to minutter interval tror jeg det kommer til å bli en del støv, sier Jonas Andersson.

Mekanikerne får også utfordringer på fredag kveld, da de skal bytte om fra grus oppsett til asfalt oppsett. Lørdagens og søndagens etapper er rene asfalt etapper, og på lørdag skal det kjøres en av de lengste prøvene i VM på 45,97 km.

– Det er en etappe som har litt av alt. Vanligvis omstiller man seg etter hver prøve, men her må man gjøre det på etappen da den skifter karakter underveis. Vi hadde et bra setup i Frankrike som jeg var fornøyd med, og kjøringen der gikk bra. Jeg gleder meg til å kjøre på asfalt, og grus er alltid gøy, sier Mads Østberg.

I løpet av tre dager skal det kjøres tilsammen 406, 52 km med fart fordelt på 18 etapper. I morgen skal det kjøres Shakedown, og den offisielle starten til RACC Rally de Espana er klokken 20.00 i sentrum av Salou.

Rally-VM fra Spania på Viasat:
Fredag 21. oktober kl. 22.30: Høydepunkter dag 1. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.40).
Lørdag 22. oktober kl. 22.30: Høydepunkter dag 2. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 23.20).
Søndag 23. oktober kl. 13.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Søndag 23. oktober kl. 14.00: Power Stage. Direkte på Viasat Motor HD.
Søndag 23. oktober kl. 00.00: Høydepunkter dag 3. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.35).