Østberg styrer mot seier på Finnskogen

mads_ostberg_finnskog_490.jpgMads Østberg og hans kartleser Jonas Andersson ser ut til å styre stødig mot seier i KNA Rally Finnskog. Når kun en fartsetappe gjenstår av årets tredje NM-runde har de en ledelse på over to minutter.

-Dette bør gå veien. Dersom det ikke skulle skje noe med bilen, bør det bli seier nå, sa Mads Østberg da han var ferdig med løpets nest siste. Han hadde store problemer med sin Ford Fiesta S2000 under åpningsetappene i løpet i går kveld, men har hatt en problemfri reise på de flotte vinterveiene nord for Kongsvinger i dag.

Østberg kjørte nylig inn til en sterk 2. plass i den svnske VM-runden, og allerede neste helg kjører han årets andre VM-runde i Mexico. Dersom han vinner i dag er det sesongens første NM-seier. Anders Grøndal har vunnet de to første rundene, men ligger langt bak i feltet i dag etter at han hadde store problemer med sin Subaru i går.

Østberg har to minutter og åtte sekunders forsprang til Thomas Kvam i en Ford Focus WRC. På en 3. plass ligger den unge overraskelsen Marius Aasen i en Subaru Impreza. Han er 21 sekunder bak Kvam.

Eyvind Brynildsen ledet løpet md sin Skoda Fabia S2000 etter fredagens kjøring, men måtte bryte med motorhavari på dagens første etappe.

Siste fartsetappe i KNA Rally Finnskog er hele 26 km lang, så mye kan skje ennå.
Løpet har målgang i Kongsvinger sentrum klokken 16.00.

NRK1 sender en halv time fra KNA Rally Finnskog søndag klokka 18.30

Topp 6 KNA Rally Finnskog etter 7 av 8 fartsetapper (uoffisiell)
1.Mads Østberg/Jonas Andersson, Ford Fiesta S2000, 1t 18min 2,3sek
3. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Ford Focus WRC, +2.08,7
3. Marius Aasen/Tom A. Haldammen, Subaru Impreza, +2.29,2
4. Egil Bentzen/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, +2.30,1
5. Trond Sveinsvoll/Otto Øvestad, Subaru Impreza, +3.15,1
6. Richard Haget/Tina J. Olsen, Subaru Impreza, +3.51,2

Live resultater: