Østberg suveren i Estland

m_ostberg_estland_12.jpgMed nesten et halvt minutt til Thierry Neuville kjørte Mads Østberg og Jonas Andersson inn til førsteplass i Rally Estonia.

Det ble en optimal testhelg for duoen som i helgen har kjørt Rally Estonia i forkant av høstsesongens første VM-runde, som går av stabelen i Finland første helgen i august.

For Østberg var det viktig å kjøre på seg selvtillitt og sjekke hvordan ryggen responderte på påkjenningen av et løp. Det har gått over all forventning.
– Det har vært en optimal helg på alle måter. På store hopp har jeg merket det på ryggen, men ikke mer enn at det har gått fort over slik at jeg har ikke kviet meg, noe som er veldig viktig. Med litt hvile foran Finland tror jeg ikke jeg skal merke noe til det, sier Østberg.

Duoen har dessuten fått testet ut et nytt oppsett på bilen. På rallyets første dag testet duoen det for første gang og var storfornøyde. Da de lørdag formiddag byttet tilbake, merket de godt at det gikk saktere.
– Vi har funnet nye ting på bilen som gjør at den går fortere og som er kjempeviktig foran Finland. At vi vinner 9 av 12 spesialetapper og kjører i mål nesten et halvt minutt foran Neuville som er kjemperask, er veldig gode tegn, sier Østberg fornøyd.

Neste runde i VM er Rally Finland som er høstsesongens første VM-runde og går fra 2. til 4. august.