Østberg vant kampen om 3. plassen

ostberg_pallen.jpgEtter en fantastisk siste dag i Rally Sweden slo Mads Østberg og Jonas Andersson Petter Solberg og tok tredjeplassen i Sverige.

Etter to dager med småtrøbbel på de svenske og norske veiene klaffet alt for duoen på rallyets siste dag.
– I dag har vi hatt en kjempedag! Vi har verken opplevd problemer eller hatt uflaks, men vært i kjempeform og hatt det gøy, sier Østberg, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, fornøyd.

Søndag morgen startet Østberg hardt ut og kjørte inn til 2. beste tid på de to første etappene. Den tredje, og siste før service, vant han og hadde en god følelse.
– På tre etapper hadde vi allerede tatt igjen halvparten av tiden på Petter Solberg og hadde kun 4,9 sekunder å ta igjen. Alt gikk etter planen, forteller Østberg.

På dagens fjerde etappe fikk Solberg en punktering og Østberg raste forbi.
– Vi hadde bestemt oss for å pushe hardt etter service for å klare å ta innpå Petter, men med punkteringen var det egentlig allerede avgjort, sier 24-åringen.
Men å ha 3. plassen gjorde han nervøs og han konsentrerte seg godt for å holde seg på veien.
– Jeg ble veldig nervøs, mer nervøs enn jeg ble både i Sverige og Wales i fjor, helt uten at jeg kan si hvorfor. Men Jonas tok tak og de siste etappene gikk veldig bra, sier Østberg.
Etappen vant han, og de to neste kjørte han inn til 2. og 5. beste tid.

Dermed ble duoen beste norske i Sverige og kunne slippe jubelen løs etter fire dager med hard kamp på svenske og norske veier.
– Det var utrolig deilig å avslutte med en bra dag, etter å ha tapt tid med småtrøbbel både fredag og lørdag. Vi drømte lenge om å kjempe om førsteplassen, men for oss føles denne plasseringen som en førsteplass, sier Østberg.

Totalt endte Østberg og Andersson 38,8 sekunder bak vinneren, Jari-Matti Latvala, og 22,2 sekunder bak Mikko Hirvonen. Østberg ble beste nordmann i Sverige før Petter Solberg på 4. plass, Henning Solberg på 7. plass og Eyvind Brynildsen på 10. plass.