Østberg vant South Swedish Rally

m_ostberg_port.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson vant South Swedish Rally denne helgen i sin Subaru WRC 08.

Mads og Jonas vant samtlige av de 16 fartsetappene på totalt 150 km, og var nesten fire minutter før Mats Jonsson i Ford Escort WRC.

-Vi hadde den beste bilen, og visste at vi hadde store sjanser for å vinne hvis vi unngikk problemer, sa Mads etter løpet.
-Test og trening før neste VM runde, Rally Portugal, var egentlig vår viktigste oppgave. Og vi er godt fornøyd med det vi oppnådde.

Teamet gjorde den siste finpussen på oppsettet for Rally Portugal, og testen karakteriseres som vellykket. Med to fine gjennomkjøringer etter hverandre, og til sammen nesten 30 mil fullfart, er både de inne i bilen og teamet rundt godt forberedt og klare til førstkommende WRC runde.

Mads ble nummer seks i Rally Portugal i fjor, og har ambisjoner om topp seks også i år. Adaptas engelske team sjef, David Campion, sier det på følgende måte:
-Det er hard konkurranse mellom fabrikksteamene til Ford og Citroen om dagen, og det blir full fight dem i mellom. I tillegg til det kjører også Petter Solberg fort om dagen. Så det blir ingen enkel jobb å kopiere fjoråret, eller bedre. Men vi har flere gode løp bak oss nå, med rask og sikker kjøring fra Mads. Samarbeidet mellom Mads og Jonas er også på høyt nivå. Vi har en god følelse i hele teamet. Vi fokuserer 100% på våre egne prestasjoner, både inni bilen og teamet rundt. Gjør vi et optimalt løp er ambisjonene helt klart innen rekkevidde.

Det eneste usikre momentet i øyeblikket ligger utenfor teamets kontroll, nemlig askeskyene fra Island. Kartleser Jonas Andersson er ansvarlig for logistikken før løpet:-Vi skal ha over en girboks-mekaniker fra Prodrive i England i morgen, tirsdag, for å bygge reserve girkasse og reservebakdiff. Vi håper at flytrafikken blir avviklet normalt. Onsdag er vår siste mulighet; rallybil, treningsbil og alt utstyr skal forlate Moss onsdag kveld, for å rekke fram til Faro på Algarvekysten innen mandag morgen, sier Jonas.
Et annet spenningsmoment har vi også neste mandag, når Mads, Jonas og to mekanikere skal fly fra Rygge til Faro.

-Vi må basere oss på prognosene, og håpe på det beste,» kommenterer Mads. Det er ingen topp oppladning for Jonas og meg og kjøre de ca. 400 milene det er ned. Men må vi det, må vi av gårde senest fredag morgen.

Sveinung Bieltvedt og Anders Kjær deltok også i South Swedish Rally, men begge måtte bryte.