Østberg: – Vi kan klare pallen

m_ostberg_portugal.jpgRally Portugal er et av VMs røffeste runder. Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson skaffet seg nyttig erfaring i Mexico og har en god følelse allerede før årets fjerde VM-runde.

 
Duoen var på plass i Portugal på lørdag og hadde satt av søndagen til testing på de portugisiske veiene. Det, i tillegg til gode erfaringer fra Rally Mexico, gjør at Østberg har en god følelse før rallyet starter med kvalifiseringsrunde onsdag kveld.

– Det var deilig å få testet før et løp igjen og dette ble en god test. Vi hadde litt trøbbel i begynnelsen, men når det ordnet seg fikk vi ti mil hvor vi fikk prøvd ut noen endringer og har endt opp med et veldig godt oppsett på bilen, sier Østberg.

Før Rally Portugal har Østberg fått et nytt sett dempere på bilen og forteller om en umiddelbar god følelse.
– Det fungerte akkurat som vi håpet. Nå har jeg en kjempegod følelse, sier han.
Rally Portugal er årets fjerde VM-runde og består av 22 spesialetapper. Årets løp er noe annerledes enn de tidligere, blant annet med tre etapper kjørt i mørket torsdag kveld. Helgens VM-runde er et av to løp Østberg karakteriserer som røffe.

– Veien er mer eller mindre hugget inn i grovt fjell og i forhold til Hellas ligger ikke steinene løst i veien, men sitter fast, forklarer Østberg.
Dermed er det overhengende fare for punkteringer og stor slitasje på Østbergs Ford Fiesta WRC.

– Det gjelder å ikke kjøre maks i store deler av løpet for å spare både bilen og dekkene, som fort blir slitt ut på disse veiene. Vi må tørre å holde igjen der det blir viktig å gjøre det, hvis ikke går det ikke til mål. Det gjelder å kjøre smart, sier Østberg og er forberedt på nettopp det.
Østbergs beste plassering i Portugal er en 6. plass, noe han ønsker å utfordre.
– I løp vi kjenner har vi sagt at vi skal utfordre pallen og det er det jeg vil gjøre her. Her stiller fabrikkførerne til både Ford, Mini og Citroen, så det kommer til å bli tøft, sier Østberg og legger til:
– Men vi kan klare det. Før søndagens test tenkte jeg mye og alt vi fikk testet ut har gitt meg en god følelse som er veldig viktig for meg, sier Østberg.