Østberg vil utfordre fabrikkførerne i Mexico

madsostberg_mex_12.jpgSelv uten noen testing på grus i år, har Mads Østberg stor tro på Rally Mexico og håper å kunne utfordre fabrikkførerne.

Tidligere denne uken ankom Mads Østberg og Jonas Andersson, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, León i Guanajuato i Mexico for årets tredje WRC-runde. Rally Guanajuato Mexico starter med en kvalifiseringsrunde i dag og duoen skal gjennom 24 spesialetapper i løpet av fire dager. Som i Rally Sweden åpner VM-runden med en kvalifiseringsrunde hvor førerne bestemmer startposisjon etter resultatene i kvalifiseringen.
– Det blir veldig viktig å gjøre en god kvalifisering. Jeg ønsker å starte så langt bak som mulig og tror det kan bli avgjørende for løpet, sier Østberg.

Etter to dager med gjennomkjøring på de meksikanske veiene har Østberg en god følelse før rallyet starter med kvalifisering og en publikumsetappe sent torsdag kveld meksikansk tid.
– Løpet har veldig utfordrende etapper, men det er det som gjør Rally Mexico så kult. Rallyet har også VMs lengste etappe på 54 kilometer som vi har fått testet ut. En utrolig kul etappe som både har raske, fine partier og smale, knotete, forteller Østberg.

Østberg og Andersson har ikke fått testet på grus i år og kjører derfor på oppsettet fra Rally Wales i fjor. Rallyet hvor Østberg kjørte inn til en 2. plass.
– Det blir de første meterne på grus i år så selv om det gjenstår å se skal oppsettet fungere bra på disse veiene, sier han.
Etter endt gjennomkjøring er Østberg godt fornøyd med notene og er klar for å kjempe om en topp fem plassering.
– Vi er klare for en god fight her nede og føler vi har det som trengs til å kjempe om en god plassering. Dessuten skal jeg prøve å utfordre fabrikkførerne, sier Østberg..

Rally Guanajuato Mexico arrangeres for 9. gang og har etapper i fire byer: León, Silao, Irapuato og Guanajuato. Rallyet består av 24 spesialetapper og avsluttes med en power stage søndag ettermiddag.

Det er andre gang duoen er med i Rally Guanajuato Mexico som i fjor endte med en sterk 5. plass.
– Formen er veldig bra og vi gleder oss vil start, sier Østberg.