Østgaard imponerte i England

tommy_ostgaard_silv1.jpgTommy Østgaard (19) imponerte i sin første test i Formula Renault 2.0 på den berømte Silverstone banen i England for SWB Motorsport. Langhus-gutten imponerte alle som var involverte i testen etter at han viste solid kjøring gjennom hele oppholdet, og matchet blandt annet beste-tiden til Formula Renault BARC toppfører, Seb Morris.Tommy Østgaard beviste i England at han takler nivået i England. Det tok ikke lang tid før han allerede etter den første testen på Silverstone matchet tidene til toppføreren i serien, Seb Morris, som har vunnet og tatt pole position i flere løp tidligere i år. «Jeg er veldig fornøyd med oppholdet i England. Det er godt å se at vi henger så godt med allerede, det lover bra for veien videre», forteller en optimistisk Østgaard.

Fikk skryt av team-sjefen
Simon Baldry, teamsjef i SWB Motorsport var en av mange som lot seg imponere over prestasjonene til nordmannen: «Vi er veldig fornøyde med Tommy i sin første test med bilen for teamet. Hans erfaring fra Formula Basic viste seg sterkt da han svært raskt ble komfortabel med bilen og det ekstra grepet en bil med aerodynamikk gir. Vi var der på en veldig travel test-dag, og han manøvrerte seg godt gjennom trafikken.

Jeg er veldig glad for å ha Tommy i teamet. Det er virkelig godt å ha en fører som kommer fra formula-bil og ikke fra gokart. Han har allerede vist tydelige tegn til å ha et godt tempo inne med bilen, og han er naturligvis god i løp ettersom han kommer fra Formula Basic. Han har en god forståelse for bilen som fortsatt utvikler seg, og et sterkt ønske om å vinne, det er to fantastiske egenskaper til en fører som er så ung som Tommy.

Vi ser frem til å få ham tilbake i bilen i August, og deretter for løpet i Oktober».

God forberedelse
Tommy var godt forberedt til testen, og tilbringte blandt annet så godt som hele dagen før testen på fører-utviklingssenteret til iZone Performance. Der benytter de blandt annet en avansert simulator som skal gjengi den ekte bilen og banen så godt mulig, samt avansert teknologi til å analysere kjøringen. «iZone kan virkelig sakene deres. Testingen på iZone er en av de mest viktige forberedelsene jeg gjør. De analyserer alt i detalj, og finner ut hva som kan gjøre deg bedre både mentalt og fysisk, på og utenfor banen», forteller han.

Vant i Sverige
Det var en hektisk periode for Tommy, ettersom han skulle kjøre løp i Formula Basic i Sverige dagen etter testen. Ettersom kvalifiseringen til løpet var samme dag som Tommy var i England var han nødt til å starte bakerst i den første finalen, uten en eneste runde på banen før starten gikk. Regnet gjorde ikke kjøreforholdene lettere, men Tommy beviste hvorfor han har fått sjansen i England, og kjørte seg opp gjennom feltet til å vinne løpet foran svenskene Ida Granegärd og Robert Svensson. Tommy måtte bryte løp 2 etter motorhavari allerede på den 4. runden, hvor Robert Svensson vant løpet.