Østvold fikk god start i norgescupen

ostvold.jpgKenneth J. Østvold (NMK Elverum) i Møller Bil Motorsport Junior Team var sterkest i KZ2 klassen under helgens første Runde av NorgesCupen i gokart.

Løpet ble avviklet 10. og 11 mai på KNA Klepp i Sandnes og samlet det meste av Norgeseliten i de mest aktive klassene. I KZ2 klassen hadde førerne med KNA Klepp som hjemmebane bestemt seg for å gi Østvold har kamp om topplassen. Både Steffen Lundanes, Espen Liseth og tidligere Norgesmester Einar Lie stilte på starstreken.

På tross av dette startet Kenneth Østvold med å vinne tidkjøringen med god margin. I de innledende heatene hadde Østvold dermed «pole position», og han vant disse heatene uten noen gang å være truet.

Søndag 11. gikk finalene og med beste startspor var utgangspunktet det beste for Østvold. I første finale utnyttet Espen Liseth muligheten øyeblikkelig da Østvold åpnet døra rett etter start. Liseth holdt seg foran omtrent halve finalen før Østvold igjen tok ledelsen. Østvold viste da at han var et nummer raskere og vant med god margin.

I den andre finalen slapp Østvold aldri noen forbi Han tok starten og ledet finalen til målflagget. Dermed ble det full pott for Østvold i den første runden.

-Jeg følte egentlig at jeg hadde godt tak på det gjennom hele konkurransen. Motstanderne var litt nærmere i finalene, og jeg er usikker på om vi hadde dyset bensintilførselen riktig. Den var muligens i magreste laget. Uansett gikk det jo bra og vi fikk vist at Energy chassiet fungerte topp, sier Østvold.

Christian Krognes kjørte ikke dette løpet og hvem som er raskest av de to teamkompisene i år blir ikke avgjort før på NM 21. og 22. juni på Elevrum. Østvold er nok svært sugen på revansje fra i fjor, dessuten er Elverum Østvolds hjemmebane. Men Krognes lover at han skal gi alt for å ta sin andre strake NM seier i KZ2. Før dette skal imidlertid begge gutta kjøre både andre runde i WSK i Belgia og Viking Trophy i Finland