Østvold kjører for Møller Bil Motorsport

kenneth_moller-2.jpgKenneth Østvold blir den fjerde norske føreren i Møller Bil Motorsport i årets 24-timersløp på Nürburgring, som går 25. og 26. juni.

Det norske racingteamet Møller Bil Motorsport har hentet inn et av Norges største bilsportstalenter som fjerdefører sammen med Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Christian Krognes.

Kenneth Østvold (22) er fra Ottestad utenfor Hamar, og har de siste årene markert seg som en av Norges beste gokartførere. Han har også vært med i Møller Bil Motorsports juniorteam i gokart, og har kjørt tre langdistanseløp på Nürburgring Nordschleife de siste årene. I juni får han imidlertid sin debut i det beintøffe 24-timersløpet på den 25 kilometer lange banen sør for Köln i Tyskland. Mer enn 200 000 tilskuere vil følge løpet langs banen, og Møller Bil Motorsport har høye ambisjoner.

– Jeg er utrolig takknemmelig for dette tilbudet, og gleder meg veldig. Det blir utrolig morsomt å oppleve det enorme folkelivet, og også kjøre på natta. Jeg tror også jeg skal henge med bra tempomessig, og jeg håper jeg kan bidra til at vi vinner klassen, sier Kenneth Østvold.

Møller Bil Motorsport deltar med en spesialbygget Audi TT 2,0 TFSI i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer, og selv om dette er en av de klassene med høyest nivå i det legendariske billøpet, har det helnorske racingteamet vinnerambisjoner. Og Møller Bil-kulturen gjelder også på racerbanen.

– Møller Bil har tradisjon i å rekruttere unge, dyktige medarbeidere, og Møller Bil Motorsport er intet unntak. Vi gleder oss til å få med Kenneth Østvold på teamet. Han er et stort talent som vi har stor tro på at vil styrke teamet i 2011. Vi har nå en god blanding av både erfarne og unge sjåfører på teamet, sier direktør i Møller Bil, Arne Lorvik.

Kenneth Østvold blir med til Nürburgring også når Møller Bil Motorsport sesongdebuterer den 28. mai. Da skal han teste teamets Audi TT på treningen før løpet, mens løpsdebuten i bilen blir altså i 24-timersløpet en måned senere.

– Jeg er sikker på at Kenneth kommer til å gjøre en god jobb i 24-timersløpet, og vi kommer til å tilrettelegge for han på alle mulige måter, sier teamsjef Håkon Schjærin, og fortsetter; – Det har fungert veldig bra med Christian Krognes, som vi tok inn i teamet i fjor. Både Christian og Kenneth har kjørt på vårt juniorteam i gokart, og at de nå begge får sjansen på Nürburgring er en naturlig utvikling med de resultatene de har vist. Jeg tror vi med dette helnorske teamet har en av de beste førersammensetningene i 24-timersløpet, og vi sjåfører er utrolig jevne.