Øystein Helgheim på 4. plass

helgheim_sarno_11.jpgØystein Helgheim kjørte seg opp fra 31. startsposisjon til en fantastisk 4. plass i mål i KF3-klassen under heløgens World Cup runde i Sarno i Italia.

Øystein slo an tonen med følgende plasseringer i de seks innledende heatene: 4, 4, 5, 6, 7, 7. Et gigantisk hopp oppover i denne ligaen, der Øystein på begynnelsen av sesongen slet med å komme til finalen. Men han nådde 6. plass i EM tidligere i år og har vist sitt potensial.

I prefinalen gjorde Øystein som i de innledende heatene, en knallstart. Han lå fint an inn i første sving men ble påkjørt i det han er passererte en konkurrent so. Gokarten fikk så store skader i ramma og forstillingen, at han måtte konstatere at løpet ikke kunne fullføres med en brukbar plassering. Dette skjedde i første runde. Teamet jobbet frenetisk med fem mann for å bli klare til finalen, og Øystein kan stille i 31. startspor.

I finalen skjer det som nesten må karakteriseres som «overnaturlig»: I den første runden ligger Øystein bakerst og venter på at ting skal roe seg. Deretter kjører han forbi 26 konkurrenter, to per runde i snitt. Han opprettholdt samtidig en hastighet som stadig vekk ble merket med «fastest lap», samt høyeste hastighet på langsiden. Han kom til slutt inn som nummer 4, bare 6/100 fra siste pallplass.

-Mitt livs løp. Jeg kunne nok kjørt forbi et par førere til, men ble nærmest sjokkert da jeg fikk vite at jeg var oppe på fjerdeplass, sa Øystein med verdens bredeste glis rundt munnen etter løpet.

Dennis Olsen sluttet på 10. plass i samme løp.