Øystein Helgheim vant "Bilsporttalentet 2011"

helgheim_500.jpgGokart-føreren Øystein Helgheim (15) fra KNA Nordvest stakk av med seieren i konkurransen «Bilsporttalentet 2011». Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne Ålesund-gutten motta den gjeve premien til en verdi av hele 325.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Både kjøring med Subaru Impreza rallybil, Seven Racing, gokart og crosskart inngikk i konkurransen. I tillegg måtte finalistene gjennom en knallhard fysisk test bestående av terrengløp og terrengsykling, og de måtte presentere seg selv for juryen og de må gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Øystein Helgheim fra Ålesund og KNA Nordvest.

Øystein Helgheim (15) fra Ålesund og KNA Nordvest er en av våre unge spennende gokartførere. Han deltok på den internasjonale talentskolen FIA Karting Academy Trophy i fjor, og der var han på pallen i to løp og endte på 7.plass sammenlagt. Han fulgte opp med 6. plass i EM i KF3 i år, og han endte også på 6. plass i det knallharde italienske mesterskapet.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere var:

Lars Øivind Enerberg NMK Gjøvik 20 år Rallycross
Sindre Furuseth NMK Gardermoen 18 år Rally
Øystein Helgheim KNA Nordvest 15 år Gokart
Frank Tore Larsen, NMK Modum & Sigdal, 19 år Rally
Dennis Olsen KNA Varna 15 år Gokart