Øystein på pallen i Italia

helegheim_pallen.jpgØystein Helgheim (t.v.) kjørte inntil andreplass under den femte runden i det italienske mesterskapet i KF3 i helgen.

Det var to store utfordringer under den femte runden i det italienske mesterskapet da Øystein og
Team Formula-K kom til Val Vibrata. Øystein hadde ikke kjørt banen før og det andre var hetebølgen. Det ble satt varmerekord i Abruzzi-området denne helgen.
Etter en 10. plass i kvalifiseringen, gikk det bedre og bedre med en 4 og 3. plass i de to innledende rundene. I prefinalen var Øystein tilbake på en 8. plass. I følge han selv var det vanskelig å takle den harde kjøringen i starten, samtidig som man må kjøre taktisk for å samle poeng.

Til finalen gikk han i kjelleren og hentet det som var igjen av krefter og konsentrasjon, og avsluttet med andreplass over målstreken! Vinneren Fuoco, greide tidlig å få en luke det var vanskelig å ta igjen, selv om Øystein hadde like gode rundetider. Fuoco er forøvrig den samme som vant det siste WSK-løpet i Siena, og mange av konkurrentene ligger i toppen uansett mesterskapstype i Europa.

Med dette løpet innkasserer Øystein over 30 viktige poeng i mesterskapet. Han ligger nå på 6. plass etter at han hoppet over den fjerde runden i Lonato, og reiste hjem for å hvile etter 12 dager med kjøring i Spania.

Men det er tett i toppen! Det er nå kun 22 poeng fram til andreplassen sammenlagt i mesterskapet, og samtlige av dem som ligger foran Øystein slo han med god margin i helgens løp.

Mesterskapstittelen tok Federico Pezzolla allerede i helgen, da han kom på 10. Etter finalen om fem uker, skal poeng fra 2 av løpene strykes. Med brukbare resultater i siste finalen er en god sammenlagt plassering oppnåelig for Øystein.