Øystein på Pallen i Italia

helgheim-italianchampionship080511_2-2.jpgI forrige helgs andre runde i det italienske Gokart-mesterskapet slo Øystein Helgheim til med resultater i særklasse!

Italian Championship, tidligere kalt «Italian Open» er det største nasjonale cupen i gokart
i motorsportens hjemland. Totalt prøvde rundt 50 førere å kvalifisere seg til de 34 plassene i finalene.

Mesterskapet har lange tradisjoner, og mange kjente førere gjorde seg først bemerket her. Mesterskapet er en Cup som består av 6 løp, som kjøres i Nord og Sør-Italia. Det gjenstår 4 runder, og avsluttes i Oktober i Ortona. Øystein ligger nå på en 4 plass sammenlagt i cupen.

Øystein hadde startspor nr 9 i begge finalene, men klarte kunststykket å ta ledelsen etter en runde i begge startene! Han ledet finalen i 8 runder før italienske Luca Corbieri overtok denne, og beholdt den til mål. Han tok seieren med en ledelse på 0,36 sekunder. Marginene var likevel utrolig små, og Øystein klarte å sette stevnets raskeste rundetid i den siste runden. Snittfarten på banen er på 81km/tm med toppfart ca 125 km/t.

Øystein slo også canadiske Lance Stroll med over 2 sekunder. Stroll som til slutt kom på 3 plass er kjent i Italia fordi han er medlem av ikke ukjente Ferrarri Driver Academy. Han deler også team, utstyr og mannskap med Nyck De Vries, fjorårets ubestridte champion i KF3 klassen.

Det er spesielt når en nordmann kaprer andreplassen i dette mesterskapet, og flere kjente personligheter i italiensk motorsport gratulerte Øystein med fenomenal og bemerkelsesverdig kjøring. Løpet blir direktesendt i Italiensk TV med 3 repriser i kommende uke.

Øystein kjører for det Italienske Teamet Formula-K, som er en Italiensk gokartprodusent med adresse Modena i Italia.

Kvalifisert til EM i Zuera i Spania
Forrige helg deltok også Øystein i den harde kvalifisering til årets Europamesterskap (CIK/FIA EM), i Nottingham- England. For å kunne delta i EM, må alle først gjennom en prekvalifisering i 2 regioner, hhv Nord-, og Sør Europa. Dette klarte han på første forsøk, og gleder seg til et av de viktigste løpene i årets sesong.

Neste løp blir i Norge i det skandinaviske mesterskapet CIK/Viking Trophy på Rudskogen Motorsport senter. Etter det reiser han igjen til Italia, for å fortsette sesongen med 12 løp til i resten av sesongen. En forutsetning er at det videre arbeid med finansieringen av sesongen lykkes.