Lindland nummer 25 på Silverstone

R_Lindland_16_07_2
Roar Lindland startet og endte dagens løp i Porsche Supercup på en 25. plass på klassiske Silverstone i Storbritannia.  Det var et stort startfelt på plass på Silverstone med tretti biler, og som vanlig på de britiske øyer var været vekslende hele helgen. Det gjorde forholdene ekstra vanskelige.

– Silverstone er ingen enkel bane å lære seg, og med kun 45 minutters trening var det ikke så lett. Jeg var forberedt på at dette kom til å bli sesongens største utfordring, og det ble det. I kvalifiseringen fikk  jeg min beste tid strøket fordi jeg var utenfor banemarkeringen, og det var vanskelig å få dekkene til å fungere på det andre forsøket. Vi hadde kun en runde hvor det var optimalt feste i dekkene, så det var vanskelig. Men jeg fokuserte på å gjøre minst mulig feil, og kvalet inn til 25. startspor. Der lå jeg også i løpet som ble vanskelig på grunn av regn. Det begynte å regne rett før start, og jeg fikk satt på regndekk. Men jeg hadde ikke regnoppsett på bilen. Jeg kom til slutt i mål på 25. plass, og bilen er like hel, forteller Roar Lindland.

Det var Sven Müller som vant løpet på Silverstone, men flere av førerne var såkalte gjesteførere, og mange med god erfaring fra Silverstone fra det britiske Porsche-mesterskapet. Derfor endte Roar høyere opp på lista blant de faste sjåførene i Porsche Supercup.

– Jeg har lært utrolig mye denne helgen. Det var mitt første besøk  på Silverstone, og det er en morsom bane som jeg nå har erfaring på for senere. Det var også en stor opplevelse å kjøre foran 140 000 tilskuere.

Det neste løpet i Porsche Supercup er på Hungaroring i Ungarn om to uker. Det er en bane som Roar har kjørt på tidligere.

– Det hjelper å ha kjørt på banen fra før. Da vet man hva man går til, og jeg gleder meg allerede. Årets sesong i Porsche Supercup dreier seg om å lære, og vi kommer til å lære mye i Ungarn også.

Hele fire løp kjøres i Porsche Supercup i juli, og det neste går altså på Hungaroring rett utenfor Budapest den 24. juli. Løpet går klokken 11.30, og kan sees direkte på både Eurosport, Viasat Motor og Viaplay i Norge.