Østberg vant Rally Hedemarken

unnerud_ostberg_450.jpgFørst tapte han mye tid etter å ha mistet bremsene foran på sin Subaru Impreza WRC. Så slo Mads Østberg kraftig tilbake og vant til slutt NM-avslutningen Bautas Rally Hedemarken.

-Etter en slik innledning var det fantastisk å kunne ta seieren her i dag. Det gikk fort på de tre siste etappene, kunne Mads Østberg fastslå. Med seieren forsvarte han også sin NM-tittel fra i fjor med knappest mulig margin. Han endte på samme poengsum som Andreas Mikkelsen, og da sier reglene at det er resultatet i siste NM-runde som er avgjørende.

Etter de tre første fartsetappene var Østberg hele 21 sekunder bak Anders Grøndal i dagens løp. I mål var det 10 sekunder i Østbergs favør. Andreas Mikkelsen endte på 3. plass.

-Jeg er kjempefornøyd selv om vi ikke klarte å ta seieren. Alt har fungert perfekt for oss i dag, sa Grøndal. Hans kartleser Maria Andersson slet med influensa, så det var en spent Grøndal som la i vei med sin Subaru Impreza WRC i dag tidlig. I NM-sammendraget ble det bronse til Grøndal.

Andreas Mikkelsen var ikke like fornøyd. Han hadde beregnet at en 3. plass skulle holde til å ta NM-tittelen, men slik var det ikke.

-Vi kjørte for tredjeplass, og har ikke tatt noen unødige sjanser, sa en nedbrutt Andreas Mikkelsen, som endte opp med NM-sølv.

Eyvind Brynildsen, som for anledningen hadde Veronica Engan som kartleser i sin Mitsubishi Lancer, vant klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N. De endte også på en 5. plass totalt i løpet.

Men NM-tittelen i denne klassen endte hos NMK Modum & Sigdal-føreren Martin Stenshorne for tredje året på rad. Han var 35 sekunder bak Brynildsen i mål.

-Vi kjørte for NM-tittelen i dag. Seieren her var uvesentlig for oss. Vi måtte bare holde Sveinung Bieltvedt bak oss, sa Stenshorne.

Sveinung Bieltvedt var kun ett poeng bak Stenshorne foran dagens finale, men en punktering på venstre forhjul allerede på andre etappe gjorde at han tapte mye tid. Dermed ble det NM-sølv på Bieltvedt.

Bronsen gikk til Anders Kjær fra NMK Larvik. Sammen med kartleser Trond Svendsen kjørte han til 3. plass i gruppe N med sin Subaru i Bautas Rally Hedemarken.

Trond G. Svenkerud tok NM-gullet i klassen for de tohjulsdrevne bilene inntil 2000 ccm. Hans eneste utfordrer, Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal, måtte bryte tidlig med sin Ford Fiesta. Dermed var Svenkerud mester uansett om han ville komme til mål eller ikke. Men han avsluttet med stil og ble beste norske fører i klassen. Riktignok var det fire svenske førere foran ham, men de teller ikke med i NM.

NM-sølvet i denne klassen gikk til Jo Inge Bakken fra KNA Kongsvinger som kjører Ford Fiesta. Bronsen tok Peder Økseter.