Østberg vant Rally Trøgstad

trogstad_2010.jpgMads Østberg og Jonas Andersson vant Rally Trøgstad i sin Subaru Impreza WRC. Anders Kjær og Trond Svendsen endte på andreplass totalt og vant gruppe N.

Det var ikke mye konkurranse for Mads Østberg som feide gjennom de sju fartsetappene i Trøgstad drøye to minutter raskere enn Anders Kjær. Østberg kjørte en Subaru Impreza WRC S14 i Rally Trøgstad, og det gjorde han først og fremst for å finne ut om han skal velge den eller den to år eldre S12b som han nylig vant Aurskog-Høland Rally med i Rally Finland senere i sommer.

-Jeg var veldig godt fornøyd med den eldre bilen i Høland, sa Mads som ikke ønsket å si så mye om hvordan han synes den nyere S14 fungerte i Trøgstad. Med andre ord går det nok mot den eldre bilen i Finland.

Anders Kjær og Trond Svendsen var 2.01 bak Østberg/Andersson, og manglet på ingen måte konkurranse i gruppe N. Noe overraskende var det at Peder Økseter kjørte inn til andreplass i klassen, 16 sekunder bak Kjær. Økseter kjørte ikke sin Ford Fiesta, men i likhet med Kjær en Subaru Impreza cupbil.

Sivert Johansen kjørte også fort i en Subaru Cupbil, og sluttet kun ett fattig sekund bak Økseter etter drøye 28 minutters kjøretid.
Vi nevner også at Per Erik Brynildsen gjorde et innhopp i gruppe N med en Mitsubishi Lancer. han viste at han fortsatt er rask, selv om kjøredressen strammet! Det endte med 6. plass totalt for Brynildsen som hadde Roy Espen Olsen i kartleserstolen.

Rally Trøgstad var norgescup for nasjonale klasser, og beste nasjonal-fører ble Søren Snartemo fra NMK Konsmo i BMW M3. Han endte på en sterk 8. plass totalt. Han var ti sekunder foran Jan Ove Branes fra KNA Kongsvinger i Volvo 940. Tredjemann i nasjonal ble Raymond Braathen fra NMK Aurskog-Høland i Volvo 240. Han var kun fire sekunder bak Branes.