10-årsjubileum for grossist i billøp på TV

tv_media.jpgTV Media Produksjon AS feirer 10-årsjubileum 1. februar og kan samtidig «bokføre» program nr. 250 sammenhengende på Viasat Sport. TV Media har spesialisert seg på TV-produksjoner fra bilsport, der det ukentlige magasinprogrammet «Injection» på Viasat er en av grunnpillarene. Selskapet produserer også sendingene fra NM i Rally på NRK.

-Vi er grossister i billøp og selskapets medarbeidere har holdt på med dette helt siden begynnelsen av 80-tallet. TV Media Produksjon ble etablert for ti år siden, men vi har levert programmer til norske TV-kanaler i mer enn 20 år, sier daglig leder og programleder Henning Isdal.

Virksomheten startet allerede i 1981 med produksjon av videokassetter med innhold fra rally og rallycross. I 1984 etablerte Henning Isdal og Morten Berg det første produksjonselskapet, Kanal 3 TV AS. Sistnevnte jobber for øvrig stadig for TV Media som TV-fotograf. Senere ble det Kanal 3 Broadcast og TV Media Morten Berg AS, før virksomheten ble videreført av TV Media Produksjon AS ved etableringen i februar 2000.

Faste TV-sendinger ble det fra 1989 med programmet «Shell Motorsport» på TVNorge. Det fortsatte med «Pioneer Motorrevy» på samme kanal og deretter «Motorsport» på TV3, før programmet «Injection» ble lansert på Viasat i 2003. Forrige ukes «Injection» var nr. 250 i rekken på de snaut sju årene med sendinger på Viasat.

TV Media har i også produsert sendinger fra Rally-NM på NRK siden midten av 90-tallet, og det totale antallet TV-programmer produsert siden 1989 begynner nå å nærme seg 1000. I tillegg kommer en rekke videoproduksjoner, både på VHS og DVD. Blant annet har TV Media produsert videofilmene «Veien til VM» med Petter Solberg og «25 år med Mr. Rallycross» med Martin Schanche.

-Vi samarbeider nært med Norges Bilsportforbund og innehar Norges største filmarkiv fra bilsport. De fleste grener innen bilsporten, fra rally og rallycross, til bakkeløp, asfaltracing, gokart og andre spesialgrener er behørig dokumentert helt siden begynnelsen av 80-tallet. Av spesiell verdi er Rallycross-EM, der vårt arkiv er nærmest komplett med samtlige EM-runder fra 1983-84 og fram til 1997. Vi har også kunnet følge norske utøveres innsats i internasjonale mesterskap og serier. Blant annet gjelder dette Tommy Rustads karriere i flere forskjellige grener og mesterskap. Men det som i ettertid framstår som mest spesielt er «Solberg-epoken». Vi var tilstede med TV-kamera da Petter Solberg debuterte i bakkeløp i 1994 og fulgte han og broren Henning i nasjonale mesterskap fram til de ble internasjonale stjerner. Ingen av oss hadde trodd det da vi startet med dette på begynnelsen av 80-tallet at vi i 2003 skulle få være med på å feire en verdensmester i rally, sier Henning Isdal.

«Injection» fortsetter ukentlig på Viasat Sport og TV Media regner med i overkant av 40 programmer i 2010. Innholdsmessig favner programmet NM og Norgescup i de fleste bilsportgrener, Landsfinalene i bilcross og enkeltløp med spesiell status.

-Norsk bilsport har aldri tidligere stått sterkere når det gjelder utvikling av talenter. Vi har noen av verdens mest talentfulle rallyførere og vi har unggutter som også står klar til å overta tronen i rallycross-EM. Dette gjenspeiler et høyt aktivitetsnivå i nasjonal bilsport og et systematisk arbeid for å finne og utvikle talentene. Norske billøp blir god TV også i årene framover, sier Henning Isdal i TV Media Produksjon AS.