10. plass til Isachsen

s_isachsen_12_2.jpg
Sverre Isachsen bremset ned for å unngå et kjempekrasj i kveldens runde av Global Rallycross Championship på Texas Motor Speedway. Det skulle han ikke ha gjort.

I dag var det klart for årets andre runde i Global Rallycross Championship, og Sverre Isachsen stilte til start for Subaru PUMA Rallycross Team. Etter en tiendetid i kvalifiseringen hadde den regjerende Europamesteren en kjempestart i det første heatet.

– Jeg hadde en knallstart og gikk rett opp i ledelsen. Litt senere ble jeg imidlertid forbikjørt av Tanner Foust, men med andreplassen var jeg direkte kvalifisert for A-finalen, forklarer 41-åringen fra Hokksund.

I A-finalen startet Impreza-føreren fra sjette startposisjon, og hadde igjen en god start. Han var raskt på innersiden av den doble verdensmesteren i rally, Marcus Grönholm, men ble overrasket da finnen plutselig satte kursen for alternativsporet allerede på den første runden.

– Vi må innom alternativsporet, eller «joker lap», som det kalles her, en gang per heat. Jeg forstod ikke hvorfor Grönholm ønsket det allerede på den første runden, og det ble et sammenstøt mellom oss. Men vi kom oss videre, og alt så bra ut. Bilen fungerte utmerket og jeg var på vei oppover i feltet.

På de amerikanske banene bygges det også store hopp, hvor bilene hopper mer enn 20 meter over et stort gap, og da hele feltet nærmet seg dette hoppet ble det dramatisk.

– Jeg lå like bak David Binks da han plutselig bremset på vei opp mot hoppet. Jeg hadde to valg. Enten kunne jeg gi full gass, men da hadde jeg krasjet med Binks, og kanskje vi begge to hadde falt ned i gapet og totalvraket våre biler. Jeg valgte i stedet å bråbremse, så jeg stoppet på kanten av hoppet. Dermed ble finalen stoppet, forklarer KNA Eiker-føreren.

Ettersom Isachsen gjorde det han kunne for å forhindre en stor ulykke regnet han med at han skulle få være med i omstarten, men den gang ei. Dommerne utelukket Isachsen, som ikke fikk kjøre mer i Texas.

– I dag ble det «helt Texas», og jeg forstår ikke dommernes avgjørelse. Alt så bra ut, bilen gikk veldig bra, og jeg var i form. Og så skjer dette. Men uansett har det vært en veldig positiv dag, og det lover veldig godt foran det neste løpet som er en del av X Games i Los Angeles.

Marcus Grönholm vant på Texas Motor Speedway, akkurat som han gjorde i Charlotte for to uker siden. Dermed leder også finnen Global Rallycross Championship sammenlagt.