10. plass til Varhaug

p_varhaug_5.jpgPål Varhaug kjørte inn til henholdsvis 13. og 10. plass i de to løpene i GP2-serien i Valencia i helgen. 

Etter en god kvalifisering fikk Pål 14. startposisjon i første løp, som er årsbeste. Etter en dramatisk start var Pål nede på 18. plass . Deretter foretok han en rekke forbikjøringer før han fikk beskjed om at han hadde pådratt seg en straff for tyvstart og måtte derfor kjøre gjennom Pit en ekstra gang.
Pål og teamet la derfor om strategien til ett langt stint før Pit-stop og satset alt på friske dekk til slutt. Dette ga ett meget godt slutt resultat med P13.

Race 2: Dramatikken ville ikke ende ta. Dommeren ga Pål en ekstra straff på 10 plasser tapt på startplata for race 2 fordi han ødela tuppen av sin frontspoiler etter ett forsøk på forbikjøring i race 1. Noe vi mente var en svært streng straff. Dermed startet Pål fra P23 på søndagens sprint løp.
Det viste seg at Rogalendingen hadde nullstilt seg og var klar for oppgaven tross i sterk uenighet i dommerens strenge straffer dagen før.
Etter en god start og klarte og gå fri de første rundene viste Pål at DAMS teamet hadde strategien klar for opphenting. Pål bare kontrollerte racet og sparte dekk de første 8 rundene. Vi var urolige fordi vi var usikre på om de hadde kontroll. Men da Sam Bird kom opp bakfra og tok inn på Pål ga Pål gass og takket for seg. Han økte hastigheten til ett maksimum 2-3 sekunder raskere på runden enn konkurrentene og fosset forbi den ene etter den andre. Og da Pål parkerte svenske Marcus Ericsson og tyskeren Christian Vietoris med sine briljante forbikjøringer sto jubelen i taket.
Ett fantastisk løp av Pål Varhaug med 10 plass fra startposisjon 23 var ett faktum.

– Hadde jeg unngått de omdiskuterte straffene hadde det blitt poeng og kanskje podium i dette løpet i Valencia. Men jeg er allikevel svært godt fornøyd med DAMS teamet og den jobben vi klarte og gjøre denne weekenden. Min bror Ole var med meg og vi fokuserte riktig hele tiden. Nei dette var bare fantastisk bra. Min beste helg i GP2 og en stor takk til hele teamet. Tusen takk, mine ingeniører og mekanikere er bare helt rå sier Pål Varhaug etter en varm weekend i Valencia. Og ser frem til ett nytt løp på Silverston banen i England om bare 11 dager.

Pål Varhaug er den første nordmannen noensinne i GP2, og sesongen startet svært lovende i Tyrkia, hvor Varhaug blant annet hadde den nest raskeste rundetiden. Også i Spania gikk det bra, hvor 20-åringen ble nummer åtte, mens det ble en tøff helg i Monaco sist. Nå satser DAMS-føreren på poeng i de neste løpene.

-Målet er å ta poeng ved å bli blant de åtte beste i lørdagsløpene eller blant de seks beste i søndagløpene. Det er en fornuftig målsetting i min første GP2-sesong, så vi får satse på noen poeng i løpet av sesongen.