100 runder med kniven på strupen

krohn_juni_2010_500.jpgAnders Krohn kjørte inn til 5. plass i årets femte runde i Star Mazda-serien, men det kunne gått mye verre.

Årets femte runde i Star Mazda-serien ble kjørt på Iowa Speedway i Newton, og etter 100 runder med bare venstresvinger var det en glad norsk racingsjåfør som kjørte i mål.

-Dette kunne gått skikkelig galt. Jeg merket etter noen få runder at noe var galt med bilen, og da jeg kjørte inn i depotet, viste det seg at jeg hadde hull i begge dekkene på høyre side. Vi har slitt med å finne et godt oppsett på bilen når vi kjører ovalbaneløp, og det merket lagkameraten min. Han traff murveggen i 235 km/t. Heldigvis klarte han seg, men det så stygt ut, forteller Anders Krohn.

KNA Klepp Motorsport-føreren ligger fortsatt på 2. plass i sammendraget, 44 poeng bak lederen.
-Jeg tror jeg må konsentrere meg om å beholde den plasseringen, for Daly Conor kjører veldig fort. Vi andre har ikke mulighet til å holde hans tempo. Hva det skyldes vet jeg ikke, sier en noe forundret racingsjåfør.
Conor er sønn av en tidligere formel 1 sjåfør, og mange undrer seg over at han holder så mye større tempo enn konkurrentene. Men Krohn vil ikke spekulere i årsaken.

-Jeg konstaterer at han kjører mye fortere enn oss andre, spesielt på langsidene, men hva det skyldes aner jeg ikke. Uansett så må jeg konsentrere meg om det jeg kan gjøre noe med, og det er å kjøre så fort jeg kan, sier Krohn.
Helgens runde var den femte av totalt 13 runder. Neste løp kjøres i New Jersey om seks dager. Da får Krohn besøk av mange av hans norske og amerikanske sponsorer.

-Jeg gleder meg til å få vist meg fram for de som satser på meg. Og da er det ikke ovalløp, men en racingbane jeg kjenner godt. Forhåpentlig så skal jeg kjempe om seieren, sier Krohn.