Henning på 5. plass i Finland

henning_s_sf_08_500.jpgHenning Solberg endte på 5. plass etter en spennende slutt-duell mot lillebror Petter i Rally Finland. Det var kun sju sekunder som skilte de to.

Henning og Petter endte på henholdsvis 5. og 6. plass i Finland, mens Andreas Mikklesen sluttet på 12. plass. Mads Østberg og Eyvind Brynildsen måtte begge bryte.

-Vi startet løpet veldig bra, og det var en god følelse å ligge på 3. plass etter første dag. Bilen fungerte bra og vi hadde et godt oppsett. Men på lørdag mistet jeg noe av god-følelsen, og vi ble etter hvert nødt til å kjempe for å ta 5. plassen. Jeg er ikke misfornøyd med det. Vi tok med oss fire viktige poeng, og selv om vi ikke var de raskeste her i Finland så synes jeg de nye kjøredressene våre gjorde at vi var de som tok oss best ut, sier Henning Solberg.

Petter Solberg lå på 6. plass det meste av løpet. Han var kun 27 sekunder bak storebror foran søndagens tre avslutningsetapper. Han tok inn 20 av dem, men klarte altså ikke de sju siste.

Mads Østberg brøt på løpets 7. etappe på fredag. Subaru-føreren kom inn i en enkel venstresving over en liten bakketopp. Bilen landet litt skeivt og fikk en komprimering. De fikk en kontra før den rullet midt i veien og landet i veibanen. Dette skjedde på nesten nøyaktig samme sted som Jari-Matti Latvala brøt tidligere på dagen.

– Det var aldri snakk om noen overladning fra Mads sin side. Han var rett og slett veldig uheldig, noe alle som har holdt på med rally vet at kan skje, forteller Morten Østberg.

Det gikk bra med både Mads og Ole Kristian, men bilen fikk en del plateskader. Likevel var det ikke verre enn at Mads selv kjørte bilen opp på hengeren. Teamets dyktige mekanikere kunne kanskje klart og fått bilen klar til et superrally, men det var aldri noe tema.

Det var franske Sebastien Loeb som vant Rally. Det var Loebs første seier i det finske løpet som normalt har vært dominert av hjemmeførere. Loeb er bare den fjerde ikke-nordiske føreren som vinner Rally Finland. Dider Auriol, Carlos Sainz og Markko Märtin er de tre andre. Hjemmehåpet Mikko Hirvonen måtte ta til takke med 2. plass, men beholdt VM-ledelsen. Subarus Chris Atkinson kjørte inn til 3. plass, og avanserte også til 3. plass i VM-sammendraget.

Neste VM-runde er Rally Tyskland, 15.-17. august.